Rangos lovasverseny, több száz start
Sport

Rangos lovasverseny, több száz start

Szombaton ismét benépesült a Hirling József Lovaspark. Nem véletlen az óriási érdeklődés a létesítmény iránt, ugyanis ebben az esztendőben a bázis ad otthont több rangos országos megméretésnek is. A mostani regionális bajnokságon már előzetesen több mint 530 startot regisztráltak. Szombaton nyolc számban hirdettek győztest.

Kiskunhalas újra a lovasok érdeklődésének homlokterében van ezen a hétvégén. A regionális versenyre az ország minden részéből érkeztek nevezők, nem véletlen ez az óriási érdeklődés. A reneszánszát élő Hirling József Lovasparkban egymást érik majd a rangos megméretések az elkövetkező hetekben, így ló és lovas is ki akarta próbálni a helyszínt. Megint megtelt a bázis a kánikula ellenére. Szombaton nyolc számban hirdettek győztest

Természetesen a halasi lovasok is képviseltették magukat. Az R100 kezdő lovas kategóriában 6. volt a Kiskunhalasi Lovasbandérium színeiben versenyző Horváth Czinger Flóra (Barbeque, E.Barbi) nyergében. Az R105 nyitott versenyszámban Tuska Pál (Határőr Dózsa) Campari nyergében volt második, Fodor Gábor (Equirria Lovasklub) Bíbort lovagolva volt harmadik, míg Füzér Zsófia (Kiskunhalasi LTSE) a hatodik helyen zárt Leni L nyergében. Az R 110 ifjúsági kategóriában Nagy Liza (Határőr Dózsa) Diolan nyergében a második volt, Endrédi Tekla (Kiskunhalasi LTSE) Chupanadli "F" hátán az ötödik helyet szerezte meg, míg Füzér Zsófia (Kiskunhalasi LTSE) Leni L-lel  hatodik volt. Az  R110 nyitott számban halasi siker született, Fodor Gábor (Equirria Lovasklub) győzött  Bíbor nyergében, míg az R125 nyitott számban Nagy Sándor (Határőr Dózsa) Czárt lovagolva volt hatodik.

A verseny vasárnap reggel folytatódott, egészen kora estig ki lehet látogatni a Hirling József Lovasparkba. A részletes eredményeket itt találja meg, érdemes végiböngészni. A tegnapi megméretés a négyévszakos pályán zajlott, míg vasárnap a centerpályán lovagolnak a versenyzők.

Fotók: Anda Péter

Hozzászólás (0)