Rangos nemzetközi verseny volt az Ezüst-Tó Horgászcentrumban (galéria)
Sport

Rangos nemzetközi verseny volt az Ezüst-Tó Horgászcentrumban (galéria)

Közel 40 indulója volt a Négy évszak Haldorádó Method Feeder Kupa tavaszi fordulójának, amelynek az Ezüst-Tó Horgászcentrum volt a szervezője, házigazdája. Döme Gáborék kitettek magukért és a fogásokra sem lehetett panasz.  Tokhal, amur, koi ponty, tőponyt, nyurgaponty is bekerült a szákba. Vasárnap az erős szél nehezítette a pecások dolgát. 

Némi szójátékkal élve a kiskunhalasi Ezüst-tó Horgászcentrum lett a pecások Haldorádója, ugyanis az elmúlt években komoly fejlesztések történtek a helyszínen. Döme Gábor és csapata komolyan veszi azt, hogy csak nyugodt környezetben, ideális körülmények között lehet hódolni ennek a nemes szenvedélynek. A tó több rangos versenynek is helyet adott már, a hétvégén itt rendezték meg a Négy évszak Haldorádó Method Feeder Kupa tavaszi fordulóját, amelyen négy nemzet képviseltette magát.

Harminchat horgászhelyet alakítottak ki, amelyeket aztán a két nap során kisorsoltak a nevezők között. A két forduló helyezési számai alapján alakult ki a végeredmény. Vasárnap nem volt könnyű dolga a versenyzőknek, ugyanis hideg, erős szél fújt, amely bizony borzolta a vizet ls időnként a horgászok idegeit is. Mindezek ellenére szép fogásokat jegyeztettek fel, ráadásul a másodk nap statisztikája szerint több pikkehlyes került szákba és az átlagfogás is nagyobb volt. 

Becz Gyula

A versenyt 5 helyezési ponttal Balogh Kálmán nyerte, 6 pontos Kerekes Ernő, az ugyancsak 6 pontos Rigó Péter, Tóth Jenő és Döme Gábor előtt. A legnagyobb halat Kertész Zoltán fogta, egy 13,48 kilogrammos amurt szákolt. A június 6-án és 7-én ismét benépesül az Ezüst-Tó, akkor rendezik ugyanis a Method Feeder Országos Bajnokság elődöntőjét.