Regionális lovas randevú
Sport

Regionális lovas randevú

Folyik a versenynagyüzem a Hirling József Lovasparkban. Szombat és vasárnap adnak találkozót egymásnak a díjugratók a Kiskunhalason megrendezésre kerülő regionális versenyen. A megméretés versenyzőknek, rendezőknek egyaránt jó felkészülés, a szintén Halason hamarosan következő országos minősítőre és a Fiat Díjugrató Magyar Bajnokságra. Elsősorban a környékbeli lovasok tették próbára erejüket, de az ország messzebbi klubjaiból is érkeztek tesztelni a helyszínt sportolók, sportvezetők.

Reggel 9-kor kezdődött a versenyprogram a kiskunhalasi lovasbázis négyévszakos pályáján, ám előtte egy órával kipróbálhatták a későbbi nagy versenyek helyszínét, a gyepet is az arra igényt tartók. Az első versenyszámot, a 90 cm-es nyitott kört Lengyel Szonja (címképen, Equest Sport LC) PM Calypso nyergében hozta első helyen alig fél másodperces előnnyel Jakab Tóth Kornélia (Tabu De Ganad, Medinplus Lovasiskola) előtt. A harmadik helyen - szintén hibátlanul - Kaska Zoltán (Airvent LC) Compact K.V.-val fejezte be a számot. A két halasi érdekeltségű (Határőr Dózsa SE) lovas, Tuska Pál (Hadvezér) és Tuska Péter (Ninja) a 11.-12. helyen végeztek.

Juhász Tibor zsűri elnök pályaszemle közben

Juhász Tibor, a zsűri elnöke elmondta, hogy időarányosan a két következő nagy versenyre jól haladnak az előkészületek. A regionális versenyt - sok más mellett - azért iktatták be, hogy lehetőségük legyen a lovasoknak az augusztus 25-27-én rendezendő országos minősítőre és a szeptember 7-10 közötti Fiat Díjugrató Országos Bajnokságra tapasztalatot, helyszínismeretet gyűjteni. "Mindkét regionális versenynap előtt a füves pályát egy órára megnyitottuk az érdeklődők előtt, hiszen ott rendezzük mind a két rangos eseményünket. Ez jó lehetőség a az aréna atmoszférájához szoktatni a lovakat és sokan is éltek ezzel" - mondta Juhász Tibor.

Marton András szoktatja lovát az aréna hangulatához és a füves talajhoz.

A mai verseny napon 173 startot láthat az érdeklődő közönség, közöttük sok-sok ismert helyi lovassal. Az utolsó szám este hat óra körül kezdődik, tehát aki szabadidős elfoglaltságot keres és még nincs hová mennie, látogasson ki a Hirling József Lovasparkba, ahová a belépés ingyenes. A versenyek holnap is kilenckor kezdődnek és koradélutánig tartanak.

KI

Még több cikk

Folytassa UKSC!

Folytassa UKSC!

KFC rajt

KFC rajt