Remek halasi siker az Esély Fesztiválon
Sport

Remek halasi siker az Esély Fesztiválon

Rosszabb gólkülönbséggel szorult le a dobogó legfelső fokáról a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület labdarúgócsapata az Esély Fesztiválon, Budapesten. - A fiúk egész évben ezt a napot várták, büszke vagyok a rájuk,  mert akarantén feloldása óta szinte kiköltöztek sportpályára, hogy méltóképpen felkészülhessenek a rangos megméretésre - mondta Molnárné Gép Anikó, az egyesület elnöke.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület nagyon készült az év legrangosabb eseményére, az Esély Fesztiválra. Az eredeti dátum májusban lett volna, de a járvány átírta a forgatókönyveket. Szombaton viszont megrendezték, immáron kilencedik alkalommal az Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Programjának keretében a Hit és Sport Alapítvány a jeles sporteseményt. A fesztivál rangját jól mutatja, hogy megtisztelte jelenlétével a napot Gellei Imre volt szövetségi kapitány is.

A halasi fiúknak három ellenfele volt: az örök rivális Komádi ellen egy 2-2-es döntetlent értek el Végvári Ferenc tanítványai, viszont az Oltalom I-es csapatát 6-1-re, míg az Oltalom II-es csapatát 11-0-ra múlta felül az Esély. Ez azt jelentette, hogy minimális különbséggel, csak rosszabb gólaránnyal zártak a második helyen a Komádi mögött.

-  Ez a nap a sportbarátságról, az empátiáról, a segítőkészségről szól. Büszke vagyok a halasi fiúkra, akik a karantén feloldása óta szinte kiköltöztek sportpályára és készültek a megméretésre. Megtiszteltetés, hogy az Esély évek óta itt lehet, nyugodtan fogalmazhatunk úgy, az élvonalban focizhattunk - fogalmazott Molnárné Gép Anikó egyesületi elnök, aki külön is megköszönte a támogatók, segítők munkáját.