Robi megnyerte a Savaria Kupát
Sport

Robi megnyerte a Savaria Kupát

Egyre kevesebb a sportesemény a koronavírus okán, a napokban viszont megrendezték Szombathelyen a Savaria Kupát a súlyemelők részére, amely egyben a IX. Tóth Géza Emlékversenyt is jelentette. A kiskunhalasi Szalai Róbert ismét remek eredményt ért el a rangos megméretésen.

Szombathely volt a házigazdája a Savaria Kupa súlyemelő versenynek, amely egyben a IX. Tóth Géza Emlékverseny is volt. A kiskunhalasi Szalai Róbert kis félelemmel utazott a megméretésre, mert két évvel ezelőtt éppen itt szenvedett súlyos sérülést. Most viszont minden zökkenőmentes volt és ez remek eredményt hozott a halasi sportoló számára. - Szakításban és lökésben is sikerült egy lapáttal rá tennem az idei legjobbamhoz képest. Szakításban örömmel töltött el, hogy újra 110 felett sikerült emelnem, végül 112 killogrammal zártam.Lökés miatt is nagyon boldognak érzem magam, mert az utóbbi időben nem sikerült 140 kilogramm felett löknöm, de ma végre sikerült 142 kilogrammot teljesítenem. Összetett: 254kilogramm lett, ezzel sikerült elhoznom az aranyérmet.
Köszönöm szépen edzőmnek a felkészítést, Licskó Szabolcsnak, hogy vállalta a driver szerepet és mindenkinek aki szurkolt és biztatott az előző verseny után- mondta Robi a versenyt követően.