Sakkal kezdték az újévet (galéria)
Sport

Sakkal kezdték az újévet (galéria)

- Látszik, hogy nem esett a hó - jegyezte meg az újévi sakkverseny örökös szervezője, Szécsényi Mihály akkor, amikor kiderült: az esztendő első halasi sporteseményére 31-en neveztek. A több évtizedes tradícióval rendelkező program a sakkbarátoknak szinte kötelező, idén új név került fel a vándorserlegre.

Beharangozónkban azt írtuk hogy idén ötödik alkalommal nyerheti el az újévi sakkverseny míves vándorserlegét a halasi Márta Dominik a legutóbbi négy alkalom bajnoka.  Január elsején délután a Szakiban kiderült Dominik nem tud asztalhoz ülni szülővárosában mert külföldön vett részt egy megméretésen és nem érkezett még haza. A megméretést évtizedek óta szervező Szécsényi Mihály szerint így is nagyon erős mezőny gyűlt össze. Seres László bíró tájékoztatása szerint 31-en ülhettek asztalhoz a legfiatalabb 8 a legidősebb pedig 79 éves volt. Hagyomány hogy a verseny trombitaszóval indul ez most a 8 esztendős Litavecz Márknak volt köszönhető.

Tizenöt asztalhoz ültek le a nevezők köztük volt az egykori kiskunhalasi edző a nemzetközi mester Ábel Lajos, a legtöbb ÉLŐ-vel rendelkező Keresztes Richárd, a tavalyi ezüstérmes Szakolczai Péter, vagy éppen a győzelmi esélyekkel induló Volosin Vladimir, akinek a második legtöbb ÉLŐ-je volt A papírforma szerint közülük kellett kikerülni a győztesnek.

Az eredményhirdetésen kiderült hogy 7,5 ponttal a kecskeméti Keresztes Richárd lett Bács-Kiskun megye újévi sakkbajnoka, a 7 pontos Szakolczai Pétert és a 6,5 pontos Udvardi Zalánt megelőzve. Kiskunhalast 11 sakkozó képviselte. Közülük legjobban Tapodi Normann szerepelt, aki a 9. helyen zárt Tapodi Martin 10., Papp Bence 13., Fekete Martin 14., Csernovics Gábor 17., Balogh Ferenc 18., Bor Ferenc 19., Fekete Alex 21., Kartali Tibor 24., Szabad Viktor 28., Lehőcz József 29., Ilia Patrícia pedig a 31 helyen végzett.