Sikeres új évre, 30. szülinapra készülnek (galéria)
Sport

Sikeres új évre, 30. szülinapra készülnek (galéria)

Szamba, rumba és  jive ritmusokra lüktetett a Szilveszter előtti napokban több mint hetven versenytáncos lábaitól a MÁVSZAKI próbatermének parkettje. A hagyományos szezonközi edzőtáborát tartotta a Stúdió 2000 TSE a közel három évtizede felkészülési helyszínként használt létesítményben. Jó évadot zártak versenytáncosaink, és eredményes esztendőre készülnek 2020-ban. Jövőre harminc évesek lesznek, amit méltó módon kíván megünnepelni a pro urbe díjas halasi klub.

December 29-ére kapott meghívást szerkesztőségünk, hogy bepillantson a Stúdió 2000 TSE év végi, kétnapos edzőtáborának záró szakaszába. Magával ragadó hangulatot varázsolt az ország számos pontjáról érkezett párosok közös giga edzése a sokat látott szakiba. Ebben a legfiatalabb versenyzőktől a sonder és profi kategóriákig vettek részt versenytáncosok, több mint hetvenen - mondta a művészeti vezető Juhász Ágnes.

Juhász Ágnes (jobbra a háttérben) egy fiatal párost instruál

Ez már egy hagyomány a klub életében. A versenyszezon véget ért, februárban indul az új idény. Az ünnepek lazítása közben mindig jól jön egy frissítő és fizikailag is kihívásokkal teli kétnapos csapattréning. Szeretjük, szeretik és eredményes. Bízom benne, hogy 2020-ban a válogatott, a magas osztályos és a kezdő táncosaink jól szerepelnek majd. Ezért a magunk részéről mindent elkövetünk.

Tóth Szilárd táncpedagógussal és más meghívott oktatókkal megdolgoztattuk versenyzőinket a két ünnep között. A tábor tematikája a táncosok minőségi fejlődését szolgálta és az erőnlétre is szükségük volt. Utóbbi zömét nyilván mindenki odahaza, önképzés formájában végzi, de itt leellenőrizhetik, hogy hol tartanak a párosok - jelentette ki a klubvezető.

Tóth Szilárd lendületes zenéket válogatott és maga is rásegített, hogy dinamikus legyen a próba

A alaptechnikai kérdésekre fókuszáltunk a két napban, mert a versenyidény az év második hónapjának elején kezdődik, addig még tudnak a visszajelzésekből, a tapasztaltakból  beépíteni tanítványaink. Az év eredményesnek bizonyult. A Stúdió 2000 TSE továbbra is a hazai versenytáncsport egyik meghatározó klubja. Ezt továbbra is célkitűzés részünkről, tehát nincs megállás, még ha ünnepek övezik is az év végét.

Egy jó példa a partneringre, ami a fiú és a lány közötti harmóniáról, a vezetésről és a követésről szól

A jövőbeni élvonalbeli szereplésünk mellett fontosnak tartjuk a hagyományaink ápolását is. Versenyszervezőként a hazai szakágban  mérceként szereplő  RexTerra Kupasorozat 15. alkalma következik 2020-ban. Ezzel együtt a klubunk jövőre 30 éves születésnapját is ünnepli. Nagyszabású táncgálát tervezünk.

A lazaság fontos képessége a táncosoknak, amit itt egy spárgával illusztrál a páros hölgy tagja

Emlékezetes pillanatokat szeretnék szerezni a jövő évi gálával és kísérő eseményeivel a városnak, a támogatóinknak,  a közönségünknek és a klubnak. Szóval az új esztendő nagy kihívásokat rejt versenyzés, rendezés és hagyományápolás tekintetében is, amelynek részleteiről tájékoztatjuk a nyilvánosságot. Összegezve boldog új évre, benne boldog születésnapra készülünk. Hasonlókat kívánok mindenkinek  - zárta nyilatkozatát Juhász Ágnes, a klub művészeti vezetője.

Kép-szöveg: Kovács Iván