Sokan pedáloztak vasárnap
Sport

Sokan pedáloztak vasárnap

Már nagyon várták a jó időt a Pedal & Caffé csapat tagjai, ami április 8-án meg is érkezett, még ha egy kicsit szeles formában is. Az amatőr országúti kerékpáros csapat, az idei legnagyobb létszámmal indította a tavaszi szezont. Tizenhatan találkoztak az Aldi parkolójában vasárnap délelőtt 10 órakor, hogy közel 50 kilométert tekerjenek a napsütéses, szeles időben közösen.


Minden a tervek szerint alakult. Kellemes, rövid mezes idő várta a bringásokat. A szél ugyan szokatlanul erősen fújt, de váltott vezetéssel és egymás mögé bújásokkal próbálták enyhíteni az április eleji légellenállást a halasi porfelhőlovagok.

Az Aldi parkolóban, indulás előtt felsorkozó Pedal & Caffé országúti kerékpáros csapat (kép Berzátzy Gábor)

Berzátzy Gábor, a közösség létrehozója elégedetten nyugtázta a nagy létszámot. "Mindenki kiéhezett már a hideg hónapok után a tavaszi közös tekerésre. Az úgynevezett gázkört hajtottuk meg Majsa felé indulva. A Zsanai Gáztározó után fordultunk vissza a város felé, ez majdnem 50 kilométer. Nagyjából együtt maradtunk és ahogy kell, jót beszélgetve, elviselhető tempóban, bő másfél óra alatt végeztünk a szakasszal" - mondta a Pedal & Caffé csapatvezetője.

Bolyban, az egymás mögötti szélárnyékot kihasználva hajtottak a bringások (kép Berzátzy Gábor)

A rövid túra alatt az “elmaradhatatlan" defekt is megtalálta a társaságot, amit természetesen percek alatt megjavítottak. A felkészült bringások ugyanis pótgumival indulnak és a gyorszáras kerekek belső cseréje viszonylag rövid időn belül megoldható. Így történt ez a vasárnapi szakaszon is.

Szakértő (Tóth Zoltán alias Totya) kezekben a defektes gumi (kép Kovács Iván)

A Pedal & Caffé amatőr országútis csapat várja az érdeklődőket! Szombatonként és vasárnaponként tartanak közös tekeréseket eltérő távokon, amelyek részleteit eseményként a közösségi oldalukon megtalálhatnak a bringázni vágyók. A lényeg, hogy műszakilag megbízható országúti kerékpárral, sisakban és fizikailag jól felkészülten érkezzenek, akik részt kívánnak venni a körökön.

Címkép Kovács Iván