Sport az Esélyért: születésnapi focigála volt (galéria)
Sport

Sport az Esélyért: születésnapi focigála volt (galéria)

Könnyes, mosolygós, küzdelmekben gólokban gazdag születésnapi labdarúgókupát szervezett a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület. Ez az év az ünneplésről (is) szól, mivel a lelkes civil szervezet 2019-ben lett tizenöt esztendős. A szombati focitornán hét csapat vett részt, az eseményt támogatta a Magyar Labdarúgó Szövetség Grassroots Igazgatósága is. 

2004 novemberében kezdődött el a Sport az Esélyért Kiskunhalasi Egyesület története. A legjobban Molnárné Gép Anikó hitt abban, hogy a civil szervezetnek, egy közösségnek komoly szerepe lehet abban, hogy a hátrányos helyzetben lévők számára lehetőséget biztosítsanak a felzárkózáshoz, a beilleszkedéshez. Anikó meggyőzte erről a barátait, akikkel összefogva elindulhatott egy sikertörténet. Sok száz mosolygósan eltöltött nap, sikeres focitornák, játékos sorversenyek, vizes rendezvények bizonyították, a terv bevált. Ere bizonyíték, hogy az egyesület immáron 15 éve létezik, működik és sikeres. Ez az év a jubileum jegyében telik el, ennek egyik állomása volt a szombaton, a Dékáni-sportcsarnokban megrendezett labdarúgókupa is. 

A programot a helyi vállalkozások mellett a halasiakkal évek óta kiváló kapcsolatban lévő, MLSZ Grasroots Igazgatósága, valamint a Hit és Sport Alapítvány támogatta. A tornán hét csapat lépett pályára, az igazgatóságot Petrika Ibolya, az alapítványt Radics Kálmán képviselte. A megnyitón Kuris István László alpolgármester köszöntötte a megjelenteket. -  Tizenöt évvel ezelőtt itt, Kiskunhalason megvalósult egy példaértékű álom. Egy olyan közösség jött létre és lépett egyesületi szintre, amely segítői úgy döntöttek, esélyt szeretnének adni nektek. Ehhez a sport területét szemelték ki. Azt fogalmazták meg célként, hogy ti és azon társaitok, akik az élet valamely területén biztatásra, támaszra szorultok, a sport mozgalmas, sokszor fizikai, testi vagy lelki erőtökön felüli küzdelmet és teljesítményt kívánó percei örömteli találkozást is jelentsenek számotokra- fogalmazott.

Petrika Ibolya elismerően szólt a halasi egyesületről, a sportolóknak pedig jó mérkőzéseket kívánt. A megnyitón levetítettek egy kisfilmet az elmúlt 15 év emlékezetes pillanatairól. - Azt gondolom nehéz erről meghatódottság nélkül beszélni. Egy álom valóra vált, nagyon boldog vagyok és hálás mindazoknak, akik segítettek, segítenek az egyesületnek - mondta Molnárné Gép Anikó elnök. A születésnapi torta gyertyáját közösen fújták el a sportolókkal. (További részletek, eredménye a szerdai Halasi Tükörben és a Sportmagazinban.)