Sportos éremátadó az UKSC-nél (galéria)
Sport

Sportos éremátadó az UKSC-nél (galéria)

Megadta a módját a szezonzárásnak a Kiskunhalasi UKSC. Bár a kánikula és a tűző nap beparancsolta a rendezvényt a Horváth István Sportcsarnokba, a szaunaszerű hőmérséklet sem zavarta a játékosokat. Paic Róbert és néhány játékos irányítása mellett az utánpótlás játékkal fejezte be az idényt. Az UKSC három csapata is kiemelkedően szerepelt a bajnokságban, az éremátadásra is most került sor.

Közel 200 fiatal és felnőtt sportol rendszeresen a Kiskunhalasi UKSC színeiben. Több korosztály bajnokságban versenyez, nem is akármilyen eredményekkel. A Demeter József vezette elnökség és az edzői team is igyekszik minél több játéklehetőséghez juttatni a fiatalokat. A szerda délutáni idényzárón látszott, hogy van reménye a halasi kézilabdának, mivel majd száz kislány és kisfiú játszott a Horváth István Sportcsarnokban. Dr. Paic Róbert  utánpótlás igazgató játékos feladatokat állított össze a fiatalságnak, akikre nyolc helyszín várt. Ezeken sok labdavezetés, ügyességi elem volt. 

Az eseményre ellátogatott Járdi Ádám, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnöke, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, valamint Fülöp Róbert polgármester is. A rendezvényen adták át a bajnokságban sikeresen szereplő csapatoknak az érmeket. A lány ifjúsági csapat Katkó Andrea irányítása mellett  az ifjúsági harmadosztályban ért el harmadik helyezést. A bronzérmet Járdi Ádám adta át. A bajnoki tabella második helyén zárta a szezont a harmadosztályú lány serdülőcsapat, amelyet Ifkovics Zorán edzett. A játékosoknak Fülöp Róbert gratulált. Rekordhosszúságú győzelmi sorozatot mondhat magáénak Nagy Bence csapata. A fiúk az NB II Dél-nyugati csoportjában immáron két szezon óta veretlenek, az idei 16 nyertes mérkőzésnek ismét aranyérem volt a jutalma. Ezt Bányai Gábor adta át a fiúknak.

Rendhagyó módon még 97 aranyérmet is kiosztottak a rendezvény zárásaként. Több olyan korosztály is csapat van, amely ugyan pályára lép bajnoki rendszerben, de az eredményt nem számítják. Ezért az UKSC elnöksége, dr. Paic Róbert utánpótlás igazgató közreműködésével aranyérmekkel jutalmazta a tehetséges utánpótláskorú lányokat, fiúkat. Ezt praktikus ajándékkal egészítette ki Járdi Ádám, a megyei szövetség elnöke. (Részletek a jövő keddi Sportmagazinban és a szerdai Halasi Tükörben.)