Sporttörténelmet írhatnak a halasi teniszesek
Sport

Sporttörténelmet írhatnak a halasi teniszesek

Megnyerték ugynais az országos csapatbajnokság elődöntőjét, így döntőt játszhatnak az elsőosztály aranyérméért a pécsi final four-ban.

A megelőző két évben már kétszer is a dobogó harmadik fokára léphetett a Halasi Tenisz Club csapata a CSB-I-ben, így jogos elvárás volt idén is a final four-ba, azaz a négy közé kerülés a Halasi Tenisz Club-Római Teniszakadémia (HTC-RTA) első osztályú csapatának. Idén Pécs a házigazdája a kétnapos eseménynek, ahová már pénteken elutaztak a srácaink, és a sors úgy hozta, hogy a házigazdákkal kellett az elődöntőt megvívni.

A rekkenő hőségben ismét a 6 egyéni mérkőzéssel kezdődött a csata, és ahogy azt már megszokhattuk, a teniszeseink kemény ellenállásba ütköztek. 1:0, 1:1, majd a harmadik mérkőzés után 1:2-re vezettek a pécsiek. A kiegyenlített mérkőzések, mester tie break-okat se mellőző küzdelmekben az összpontosítás lassan meghozta gyümölcsét, és az 1:2-es hátrányból megfordítva 4:2-es összesítéssel kezdődhetett a három páros összecsapás. Ez utóbbiakat mind a HTC-RTA fúzió nyerte, így az alsó ágra kényszerítve a házigazda pécsieket, a mieink játszhatják az aranyért a vasárnapi döntőt.

A másik ágon a budapesti Tálentum TC-MESE győzedelmeskedett, így ők lesznek a Halasi Tenisz Club-Római Teniszakadémia közös csapatának ellenfelei a mai döntőben. Hajrá fiúk!

Szöveg: Szenczi Lajos
Fotó: archív