Sporttörténelmi teniszmérkőzés lesz Halason
Sport

Sporttörténelmi teniszmérkőzés lesz Halason

A Siófoki Spartacus-Bregyó FE ellen, hazai pályán kezdi meg a menetelését a Szuperligában a Halasi Tenisz Club. A csapat 2014-ben még a harmadosztályban szerepelt, évről évre, óriásit fejlődve most már a magyar topbajnokságban mutathatja meg erejét, tudását. Szombaton 11 órától sporttörténelmi mérkőzés lesz az Erzsébet királyné téren.

A Taskovics Teodor, Héjjas Csongor, Metykó Mátyás, Szebeni Dániel, Taskovics Gellért, Csányi Szabolcs, Vízi Zsombor, Czigler Bálint összeállítású kerettel vág neki a Szuperliga küzdelmeinek a Halasi Tenisz Club-Római Teniszakadémia csapata. A magyar topbajnokságban nyolc csapat meccsel egymással, két négyes csoportban.

A halasiak ágán a Somogyi Elektronic-GYAC, a Diego SC, valamint a Siófoki Spartacus-Bregyó FE szerepel. Kocsis József és Bebtó István csapata a siófokiakkal kezd, mégpedig hazai pályán. A sporttörténelmi találkozóra szombaton 11 órától kerül sor, a HTC-RTA szeretettel várja a szurkolókat.

A halasiak 2014-ben indultak el a CS III. osztályú bajnokságban, amelyet aztán megnyertek. Következett a CSB II., majd a CSB I. osztály. A halasiak tavaly fuzionáltak a Római Teniszakadémiával, az együttműködés olyannyira sikeres volt, hogy a csapat megnyerte az első osztályt és jogot szerzett a Szuperliga részvételre.