Szabadban süvít a tollaslabda
Sport

Szabadban süvít a tollaslabda

Akik a lovas szobornál járnak esténként, igen gyakran találkozhatnak a KB Autoteam SE Szitakötők Gyorstollas Szakosztályának sportolóival. Amikor az időjárás engedi, szabadtéri edzésekkel próbálják bepótolni a vírushelyzet miatt otthon töltött hónapokat. A csapat vezetőjével, Igás Andorral beszélgettünk aktualitásokról és tervekről.

- Hogyan viseltétek a koronavírusos időszakot és, hogy nem lehetett edzeni?

- A gyorstollas éves menetrendben nincs túl sok szünet, így az, hogy kötelező szünetet tartottunk, talán még jól is jött, bár a hossza már minket is megviselt.

- Mikor és hol zajlanak a szabadtéri edzések? Mennyiben másabb a szabad ég alatt mozogni, mint egy sportcsarnokban?

- Május közepe óta folyamatosan készülünk, közösen heti 2-3 alkalommal. Eddig a lovas szobornál, jövő héttől pedig már a Halasthermál homokján gyakorlunk keddenként és csütörtökönként a nagyobbakkal 18-20 óráig, míg péntekente fiatalokkal dolgozunk 16-17:30-ig. A környezet szép, a szabadtéri edzés egészséges és sokan az arra sétálók közül is kipróbálják a játékot. Így több oldalról nézve is ideális a helyszínünk.

- Készültök most valamilyen versenyre a csapattal?

- Augusztus 1-én mi leszünk a házigazdái immár 6. alkalommal Magyarország egyetlen homokban rendezett gyorstollas versenyének (Beachminton), melyen, nemzetközileg elismert játékosok értékes pontokért küzdenek majd, miközben a másik pályán egy amatőr versenyt is hirdetünk kezdőknek (akik nemzetközi liszensszel nem rendelkeznek), vagy akik kipróbálnák magukat a sportban. Távolabbi cél az októberi csehországi Európa-bajnokságra való felkészülés.

- Van utánpótlás, érkeznek-e a fiatalok, új tagok?

- A mi szakosztályunknál elég nagy a fluktuáció. Egyik fő célunk a rekreációra való lehetőség. Folyamatosan érkeznek új fiatal és régebb óta fiatal személyek is, de el-elmaradnak a munka-idő - család mágikus háromszöge miatt is tagjaink. Július utolsó hetében Gyorstollas tábort szervezünk immár 3. éve, ahová több mit 20 diák jelentkezett, szóval utánpótlásban sem szenvedünk hiányt.

- Mit terveztek az év hátralévő részére a csapattal?

- A saját kiemelt verseny után visszatérünk a lovas szoborhoz, majd az iskolakezdés után, az esős időszakra visszaköltözünk a termekbe, hiszen a versenyek túlnyomó részét fedettpályán rendezik. Kezdők és gyakorlottabbak külön helyszínen is gyakorolnak. Az EB-n, ha jól jön ki a lépés, újabb érmeket hozhatunk a fiatal versenyzőink által. Tehát feladat az lesz bőven továbbra is.