Szakértő kezekben a lovasparkban táborozók (galéria)
Sport

Szakértő kezekben a lovasparkban táborozók (galéria)

Nyári napközis táborokat tartanak a Hirling József Lovasparkban. Az első turnus ezen a héten indult, de további lehetőségeket biztosítanak azok számára, akik a lovas élet körüli elfoglaltságot kedvelik és a vakáció egy részét lovak körül szeretnék eltölteni. A bázison több csoportban foglalkoznak a gyerkőcökkel, szakképzett felügyelet mellett. (címképen Benke Anita lovas edző)

Az utóbbi években nyaranta lovas táborokat szerveznek heti turnusokba szervezve a Hirling József Lovasparkban. A komplex foglalkozások naponta reggel nyolc órától délután hat óráig kötik le a résztvevőket egy helyben elfogyasztott ebéddel kiegészítve. Ez idő alatt a lovak gondozása, lovaglás, lovastorna és kézműves foglalkozások szerepelnek a kínálatban. A táborozók nagyon élvezik a lovaspark adta lehetőségeket.

Kültéri lovarda gyakorlat a Hilring József Lovaspark filces pályáján

A gyerekek biztonságban vannak, mert szakképzett lovas emberek veszik körül a tábor tagjait  - mondta Rózsahegyi Róbert, a Kiskunhalasi Lovasbandérium Egyesület elnöke. Mindenben segítséget kapnak a fiatalok. Legtöbb esetben olyanok élnek a tábor adta lehetőséggel, akik egyébként is a lovassporthoz, lovas élethez közel állnak, de vannak olyanok is akik abszolút kezdők.

Rózsahegyi Róbert, a Kiskunhalasi Lovasbandérium SE elnöke a tábor vezetője

A lovastorna legújabb kori halasi története nagyon jól alakul. Sok szép eredményt tudhat már maga mögött a fiatal szakág halasi csoportja. Külön foglalkozunk egy csapatban azokkal, akik ezt a szép és feltörekvő szakágat kedvelik. Részükre Budapestről egy komoly szaktekintély érkezett hozzánk, Könyves Tóth Eszter személyében, akit azonnal megkedveltek tornászaink. A lányok nagy elánnal és odafigyeléssel gyakorolnak. Kihasználják a lehetőséget, hogy komoly szakmai segítséggel építhetik fel az új gyakorlataikat.

Könyves Tóth Eszter (balra), a budapesti lovastorna edző sok új elemet megtanít a halasi lovastornászokkal

A nyár hátralévő részében is folytatódik a lovastábor adta szabadidő hasznos eltöltésének lehetősége a fiatalok részére. Lesz egy kifejezetten más jellegű, kevésbé a lovas életre fókuszáló táborunk is, amelyen elsősorban kézműves foglalkozásokat végeznek a jelentkezők, hozzáértő munkatársaim támogatásával. A lovaspark közösségi oldalán egyébként folyamatosan tájékoztatunk a lehetőségekről - mondta a bandérium vezetője. Rózsahegyi hozzátette, hogy hamarosan, alig másfél hét múlva rangos verseny helyszíne lesz a lovaspark. Július 19-21 között országos minősítő díjugrató versenyt rendezünk a bázison. Már háromszáz startot regisztráltak a jövő hétvégi eseményre, ahová a belépés díjtalan lesz.