Szilády Kupa: egy halasi iskola biztosan a döntőben lesz (galéria)
Sport

Szilády Kupa: egy halasi iskola biztosan a döntőben lesz (galéria)

A házigazda mellett a II. Rákóczi-szakgimnázium és a Dékáni-szakgimnázium is bekerült a halasi iskolák közül a Szilády Kupa legjobb négy csapata közé. A legmagabiztosabb a még gólt sem kapó, de huszonegyet szerző Tekó volt, a másik csoport győztese pedig a Szilády volt, ugyancsak vesztett pont nélkül. A Dékáni túlórázott, a mindent eldöntő találkozón kiütötte a Bibó-gimnázium csapatát. Holnap Szilády - Dékáni és Tekó - Nowy Sacz mérkőzés lesz az elődöntőben.

Ismét megteltek a lelátók a Szilády Kupán, főként akkor volt hangos a csarnok, amikor halasi középiskola meccselt. Az idei tornán öt helyi csapat vállalta a megméretést, közülük hárman bekerültek a legjobb négy közé. Nézzük sorjában: a házigazdák számára szinte kötelező mindig a győzelem és a továbbjutás. Ennek szellemében játszottak szombaton is Zákány Sándor tanítványai, a közönség hangos biztatása közepette. A Szilády előbb a Baksayt verte 2-0 arányban, majd a csoportelsőség sorsát eldöntő találkozón is sikerült a győzelem. Ismét remek teljesítményt nyújtotta hazai kapus, a hajrában pedig két gól gondoskodott a publikum jó hangulatáról. A kupavédő holnap szerezhet még nagyobb örömet mindenkinek, a csoportgyőzelem után holnap a Dékáni lesz az ellenfél az elődöntőben.

Apropó, Dékáni. Bátory Gábor csapata igen rapszódikus teljesítményt nyújtott a kupa második napján. A Nowy Sacz ellen egy gólzáporos meccsen arattak 5-4-es győzelmet, majd következett a Tekó elleni rangadó. Ez a találkozó fölényes tekós győzelmet hozott. Már a meccs elején megszerezte a vezetést a II. Rákóczi, amely a hajrában kihasználta azt is, hogy a Dékáni vészkapussal játszott. Plichta Dominikék a tavalyi döntö után túlórázni kényszerültek a továbbjutásért, mégpedig a Bibó ellen. A gimnazisták egy 2-2-es döntetlennel és egy 5-1-es sikerrel érkeztek a meccsre. Mindenki óriási csatára számított, a tavalyi elődöntőben a büntetők döntöttek. Most a Dékáni fölényes győzelmet aratott a fiatal gimazisták ellen. Holnap már az elődöntőben megismétlődik a tavalyi finálé, a Szilády - Dékáni párosítás. 

A Tekó nem titkoltan a Rákóczi Kupára készül. A szombati csoportmeccseiket ugyanúgy hozták, mint a péntekieket. Gólt sem kaptak, ráadásul csak ma 13 alkalommal vették be az ellenfél kapuját. A Piarista-gimnázium ellen nyolc, a Dékáni ellen pedig öt alkalommal zörgették meg a hálót a szintén hangos és lelkes közönségük nem kis örömére. Dózsa Zsoltékra holnap a Nowy Sacz vár az elődöntőben, a csoportmeccsek során már egyszer legyőzték a lengyeleket 2-0 arányban. 

Eredmények, szombat: Vári - Nowy Sacz 0-2, Szeged - Katona 0-6, Tekó - Piarista 8-0, Bibó - Katona 2-2, Dékáni - Nowy Sacz 5-4, Szilády - Baksay 2-0, Vári - Piarista 2-3, Szeged - Bibó 1-5, Dékáni - Tekó 0-5, Szilády - Katona 2-0, Nowy Sacz - Piarista 3-0, Baksay - Katona 3-5, Dékáni - Bibó 5-0, Nowy Sacz - Katona 4-1. Holnap, az első elődöntő 9 órakor kezdődik.