Szilády Kupa: három halasi a legjobb négy között (galéria)
Sport

Szilády Kupa: három halasi a legjobb négy között (galéria)

Izgalmas mérkőzésekkel folytatódott a XII. Szilády Kupa, amelyen a szombati napon már komoly volt a tét. Eldőlt, hogy a halasi középiskolák közül három (Szilády, Bibó, Dékáni) jutott be a legjobb négy közé, ahová rajtuk kívül még a jó focit bemutató Nowy Sacz került. A nap mérkőzését a Tekó és a Szilády játszotta, a csapatok megosztoztak a pontokon így eldőlt, hogy a II. Rákóczinak selejtezőt kell játszania a továbbjutásért, amelyet azonban elvesztett. A kupavédő Bibónak a legjobb a mérlege, eddig három győzelme mellett egyetlen döntetlen volt.

Érdekes és izgalmas párosításokkal folytatódott a XII. Szilády Kupa a Dékáni-sportcsarnokban. A rendező iskola szereplését persze élénk és hangos érdeklődés kísérte a diáktársak, tanárok jóvoltából. A közönséget kiszolgáló meccseket játszott a házigazda, előbb 4-0-re verte a Tomorit, majd következett a rangadó, a két évvel ezelőtti Rákóczi Kupa döntője ismétlődött meg. Ez volt az a bizonyos Szilády -Tekó, amelyet mindkét drukkertábor nagyon várt. Szépen megteltek a lelátók, hol a rákóczis, hol pedig a sziládys szurkolók voltak hangosabbak. A hangulatra és a játékra sem lehetett panasz.

Óvatosan kezdtek a csapatok, de aztán Angeli Tamás góljával megszerezte a vezetést a Szilády, ám ezt még meg sem ünnepelhette igazán a drukkersereg, amikor a Tekó egyenlített. A Rákóczinak több komolyabb helyzete is volt, a házigazda is veszélyeztetett, de a szünetig nem változott az eredmény. A találkozót egyébként megtekintette az egykori kiváló válogatott kapus, Szendrei József is. A térfélcsere után egy szépségdíjas találattal a Tekó szerzett vezetés, az egyenlítés a halálpontos lövésnek köszönhető, amelyet Angeli Tamás küldött a jobb alsó sarokba. Az eredmény már nem változott, a hazaiak csoportgyőztesek lettek, a Tekó csoportharmadik. Szilády - Tekó 2-2.

A Bibó-gimnázium következett, a Nowy Sacz ellen egy szikrázóan kemény találkozót játszottak. A halasiak szereztek vezetést, de a testvérvárosi csapat egyenlített. Az 1-1 azt jelentette, hogy a Bibó lett a csoportgyőztes, míg a Nowy Sacz a Tekó ellen játszott pótselejtezőt. Ezt a lengyelek nyerték 1-0 arányban, így ők jutottak tovább, a II. Rákóczi fiatal csapata befejezte a küzdelmeket és készülhet a három hét múlva esedékes Rákóczi Kupára. A másik pótselejtezőn: Dékáni - Katona 2-1, ezzel a dékánisok kerültek a legjobb négy közé, úgy, hogy korábban legyőzték a Tekót is. Vasárnap 9-től lesznek a kiemelt meccsek, rögtön egy Dékáni -Bibó találkozóval indul a nap, majd a Nowy Sacz - Szilády mérkőzésre kerül sor. A nyertesek a döntőben, a vesztesek a harmadik helyért találkoznak. Ami biztos, az idei finálénak biztosan lesz halasi résztvevője.