Szilády Kupa: idegölő büntetőpárbajban nyert a házigazda (galériákkal)
Sport

Szilády Kupa: idegölő büntetőpárbajban nyert a házigazda (galériákkal)

A halasi iskolák Fradi - Újpestjével ért véget a XIII. Szilády Kupa. A házigazdák címvédőként vágtak neki a finálénak, a II. Rákóczi pedig egyetlen gólt kapva jutott el az utolsó mérkőzésig. A közönség remek mérkőzést láthatott, a Tekó szerzett vezetést, de a hazaiak egyenlítettek. A Rákóczi kapufákat lőtt, a másik oldalon az ex-sziládys Faddi Dávid parádézott a kapuban. A döntés a büntetőpárbajra maradt, amelyben Piegel Dominik játszott főszerepet. Belőtte, védte, nyert a Szilády.

Izgalmas mérkőzésekkel ért véget a XIII. Szilády Kupa. Egy kiváló elődöntővel, a Szilády és a Dékáni rangadójával melegítették be a csapatok a közönséget. A lelátók ismét megteltek, a decibelmérő is kiakadt volna, pláne akkor, amikor a Dékáni vezetése után egyenlített a házigazda. Ez csak tovább fokozódott, amikor megszületett a győztes gól, amelynek köszönhetően döntősök lettek a hazaiak. 

A másik mérkőzésen a Nowy Sacz és a Tekó találkozója is bővelkedett izgalmakban. Kérdés az volt, hogy a lengyelen tudnak-e újítani, mert a csoportmeccsek során a Rákóczi nyert 2-0-ra. Nos, a két jó csapat meccsén Dózsa Zsolt gárdája 3-0-ra vezetett, ekkor az ellenfél vészkapussal állt fel, szépíteni is tudott. Ez volt az első gól, amit aTekó kapott a kupán. Izgalmas  volt a hajrá, maradt a 3-1 és az álomdöntő, a Szilády és a Tekó között. 

Először a bronzmeccset játszották, a lengyel csapat gyakorlatilag minimális pihenővel lépett újra pályára. A Dékánit sérülések tizedelték, ráadásul legjobbjuk Plichta Dominik az elődöntő alatt jegelte a lábfejét. A harmadik hely sorsáról egyetlen gól döntött. A Nowy Sacz kemény, jó focit játszott, a bronzérmet Plichta villanása döntötte el. Bátory Gábor csapata a tavalyi ezüstérem után idén a harmadik helyen zárt. 

Következett a halasi iskolák Fradi - Újpestje, a Szilády - Tekó mérkőzés. Mindkét szurkolótábor jelest érdemel, rajtuk tényleg semmi sem múlott. Mint ahogy  csapatokon sem, ugyanis mindkét gárda odatette magát. A kapusok remekeltek, volt kapufa is, a második játékrészben a Tekó szerezte meg a vezetést. A Szilády nem adta fel, egyenlített. Jöhetett a kétszer öt perces hosszabbítás, ahol kiállítások is voltak, ez fokozta az izgalmakat. A befejezés előtt nem sokkal a felső lécen csattant egy tekós lövés. Szilády - Tekó 1-1, jöhettek a büntetők.

Ezen egy Piegel Dominik nevű fiatalember játszotta a főszerepet. A Szilády kapitánya éveken át kapus volt, az utóbbi években viszont a mezőnyben igyekszik kamatoztatni adottságait. A büntetőknél Pigi állt a háló elé és ez döntőnek bizonyult. Nem elég, hogy ő is értékesítette a maga lövését, az utolsó párban viszont védett, így 4-3-as eredménnyel a Szilády megvédte a tavalyi győzelmét. Nagy volt az ünneplés, a semleges nézők is remekül szórakoztak a színvonalas találkozón.

A záróünnepség előtt a sziládys tanárok és a szülők meccseltek egymással. Az ünnepélyes eredményhirdetésen Bödecs Pál főigazgató adta át a serleget a győztesnek. A halasi iskolák erejére jellemző, hogy a dobogó másik két fokára a Tekó és a Dékáni állhatott fel. Három hét múlva Rákóczi Kupa, ahol hasonló izgalmak várnak majd a nézőkre. Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban.

Még több cikk

Médea a bajnok

Médea a bajnok