Sziládys harmadik hely a JT Infotéka Kupán (galéria)
Sport

Sziládys harmadik hely a JT Infotéka Kupán (galéria)

Második alkalommal szervezték meg a Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület közreműködésével a Szilády-JT Infotéka Kupát. Az U13 korosztály hat csapata mérte össze tudását a Buborékban, a hamarosan kezdődő szabadtéri idényre készülve. Az NB I-es területi bajnokságban szereplő Szilády RFC két csapattal képviseltette magát.

Szombaton ismét megtelt a Buboréka, a téli utámpótlás labdarúgótornák sorában ezúttal a II. Szilády-JT Infotéka Kupát rendezték. A házigazda két csapata mellett Bácsalmásról, Kiskőrösről, Kiskunmajsáról, Vecsésről érkeztek focisták az U13-as korosztályból. Szurkolásban ezúttal sem volt hiány, a nap folyamán 15 mérkőzést rendeztek, ezeken 75 gól esett. Közeleg a szabadtéri bajnokságok első fordulója, éppen ezért fontos volt az edzők számára a kupa, ahol felmérhették, hol is tartanak a felkészülésben.

Ami a Szilády RFC-t illeti, Rencsár József tanítványai nem vallottak szégyent. A Szilády kék néven focizó csapat két győzelemmel és három döntetlennel a harmadik helyet szerezte meg, a Szilády sárga egy győzelemmel, egy döntetlennel és három vereséggel az 5. helyen végzett. A kupát a Kiskunmajsa nyerte. A torna válogatottjába a halasiak közül Gszelmann Tamás és Szabó Márk került.