Szoros vereséggel kezdtek a teniszezőink (galéria)
Sport

Szoros vereséggel kezdtek a teniszezőink (galéria)

A kánikulai melegben is elrajtolt az első osztályú tenisz csapatbajnokság. A Halasi Tenisz Club ebben az idényben a Római Teniszakadémiával közös válogatottal nevezett a megméretésre. Szombaton délelőtt hazai pályán fogadták a Match Point TC együttesét. Óriási csatában, minimális különbség volt  mérkőző felek között.

Kétszer is a harmadik helyen zárta az első osztályú csapatbajnokságot a Halasi Tenisz Club. Idén nem volt egyszerű a felkészülés, végül a neves Római Teniszakadémiával közös válogatottal neveztek a szezonra. Az első mérkőzésre az Erzsébet királyné téren került sor szombaton, kánikulai melegben, amelyet délelőtt néhány csepp esővel együtt éltek túl a három pályán helytálló játékosok. 

A Match Point TC ellen az egyesekkel indult a találkozó, mégpedig rendkívül nagy iramú és színvonalas mérkőzésekkel. A meccsek nehézségét jól mutatja, hogy az első három összecsapás a harmadik játszmában, tie break után dőlt el, a vendégek javára.  A hazai csapat közül az egyesek során Taskovics Gellért és Metykó Mátyás győzött, így 4:2 arányú hátrányból vágott neki a halasi-fővárosi vegyesválogatott a párosoknak. 

A három hazai kettős közül a Taskovics Gellért, Taskovics Teodor és a Csányi Szabolcs, Metykó Mátyás páros győzött, így alakult ki a szoros végeredmény. Halasi Tenisz Club-Római Teniszakadémia - Match Point TC 4:5. A bajnokság vasárnap folytatódik, a HTC-RTA Székesfehérváron a Siófoki SP-Bregyó SE ellen szerepel majd. A siófokiak a szombati fordulóban 7:2 arányú vereséget szenvedtek idegenben.