„Támogatni fogjuk a várost és az egyesületet”
Sport

„Támogatni fogjuk a várost és az egyesületet”

- Ez a 32. egyesület, amelyiket meglátogatom elnökként. Tudom, hogy Kiskunhalason magas szintű szakmai munka folyik, és azt is, infrastruktúrában komoly a lemaradás. Most hallottam a halasi tervekről, elképzelésekről, amely szerint a város részt kíván venni a tanuszodai program második részében. Támogatni fogjuk a várost és az egyesületet is - fogalmazott dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke kiskunhalasi látogatása után.

Dr. Bienerth Gusztáv, a Magyar Úszó Szövetség elnöke megválasztásakor közölte, szeretné meglátogatni az összes egyesületet. Ennek jegyében érkezett a halasi úszodába csütörtökön délután. A sportvezető elmondta, hogy országjárásának városunk a 32. állomása. A vendéget Farkas Dániel alpolgármester és Jekő Attila, a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület elnöke kalauzolta körbe a létesítményben.

Dr. Bienerth Gusztáv képben volt a halasi eredményekkel kapcsolatban Említette, hogy a debreceni országos bajnokságon milyen nagy sikert ért el a 4x200 méteres halasi gyorsváltó. A látogatás során beszélt Novotny Attila edzővel, aki felvázolta,, milyen problémákkal küzdenek.  Farkas Dániel alpolgármester elmondta, hogy a város vezetése évek óta próbálja megoldani a létesítmény fejlesztését. Akár  önerőt is hozzátenne a tervek megvalósításához, ha van kormányzati támogatás a cél megvalósítására. Ezzel együtt nemcsak az uszoda, hanem a gyógyfürdő fejlesztését is kiemelten kezelik.

A szövetség elnöke úgy fogalmazott, hogy tájékozódni jött KIskunhalasra. - Képet szerettem volna kapni aról, hogy milyen körülmények között érik el ezeket a remek eredményeket a halasi úszók. A szakmai munka országos hírű, most meghallgattam a fejlesztési elképzeléseket is. Támogatni fogjuk a várost és az egyesületet - fogalmazott a sportvezető. További részletek a péntek esti híradóban.

Hozzászólás (0)