Tekó - Szilády: hatásos mérkőzésen nyertek a vendégek (galéria)
Sport

Tekó - Szilády: hatásos mérkőzésen nyertek a vendégek (galéria)

Immáron nyolcadik alkalommal játszottk egymással a Tekó és a Szilády egykori Rákóczi-kupás játékosai egy nosztalgiameccset. Péntekig a házigazdák vezettek 4-3 arányban, de a mostani rangadó után kiegyenlítődtek az erőviszonyok. A Szilády egy hatásos mérkőzésen győzött, ma biztosan fáj mindenkinek valamije.

- Miki, ezt máskor egyből indítottad. Gál Zsolt, alias Zsazsa egykori sziládys diák és focista mondta ezt Katona Miklósnak, miután egy lövést védett a Tekó - Szilády nosztalgimeccsen. A 40. Rákóczi Kupa kapcsán szervezték meg a senior örökrangadót először, mivel a kupa már a 47. alkalomnál jár, így könnyű kiszámolni, pénteken este már nyolcadszor volt meccs a legendás Tekó csarnokban. Nézők is voltak szép számban, Honfi Sanyi remek pálinkája adott még egy kis lendületet azoknak, akik éltek a kínálás adta lehetőséggel. Mindkét oldalon legendák egész sora volt ott a pályán, olyanok, akik valamikor kupákat döntöttek el góljaikkal.

A mostani találkozóig 4-3-ra a házigazdák vezettek, de a találkozó elején egy villámgyors sziládys akció az előző meccseken is remeklő Kollár Attila míves találatával gólörömmel végződött. Nem sokkal később már kettő volt, Horváth Laci jókor volt, nagyon jó helyen. Hogy ne legyen annyira nagy az öröm a vendégek oldalán, arról a 25 évvel ezelőtti döntő hőse Varró Levente gondoskodott, egy egészen pazar megoldással. Az első 20 perc végeredményét Kollár Attila állította be. A teljes krónikához hozzátartozik, hogy a Tekó is mindent megtett a gólszerzés érdekében, de Katonás védésekkel sikerült ezt megakadályozni. Ifkovics Tibor ott áll mindig gólra éhesen, Verebélyi Zoltánnak és Papp Csabának is volt lehetősége.

A fordulás után már sima volt. Igaz, ehhez kellett az, hogy Katona Miklós továbbra is lehúzza a rolót, elől pedig Kollár Attila, Boldizsár Sándor használta ki a tekós védelem hiányosságait. Tekó - Szilády 1-6, összesítésben 4-4. Jöhetett a harmadik félidő, az egy év óta várt randevú a Randevúban. Jó volt látni őket, jó volt nekik ismét tapsolni.  2021-ben minden kezdődik előlről...