Tekós ezüst
Sport

Tekós ezüst

Erős hazai pályát kapott az ellenfele, többek között ezért veszítette el a XXII. Eckerle-Szaki Kupa döntőjét a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Szakközépiskola labdarúgó-csapata. A fiúk bizonyították, hogy ők lehetnek a februári Rákóczi Kupa fő esélyesei.

A teko-halas.hu beszámolója szerint Dózsa Zsolt csapata remekelt az erős mezőnyt felvonultató tornán. A halasiak ismét dobogó környékén szerettek volna végezni és ezt a cél maximálisan teljesítették a fiúk. A Wattay II. ellen kezdődött a nagy menetelés Kerekes Márk 4 és a megyei I. osztályú felnőtt csapatban is egyre jobb formát mutató Amariutei Sorin góljával 5-0-ra nyert a Tekó.
 
A folytatás is jól sikerült: a kiskunmajsai Dózsa ellen Hugyecz János és Amariutei Soron találatával 2-0-ra győztek a tekósok. A kecskemétiek ellen aztán beindult a gólgyártás: Kerekes Márk 4, Torma Barnabás 2 és Amariutei Sorin, góljával 7-0 lett a végeredmény. A tekősok imponáló játékkal és kapott gól nélkül tudták le a csoportkört, a döntőben a Wattay I. volt az ellenfél.
 
Az előző Rákóczi Kupa győztesét meglepték a halasiak, Hugyecz János és Kerekes Márk találatával egy félidő után magabiztos volt az előny. A szünet után szépítettek a hazaiak, aztán néhány erősen vitatott játékvezetői ítélet nyomán az ellenfélnek sikerült fordítani. A Rákóczi a második helyen végzett, de mutatott játéka erőteljes önbizalomra adhat okot, Dózsa Zsolt edző és a fiúk jó úton járnak.
Jáger Levente