Teltházas nyitónap a Szilády Kupán (galéria)
Sport

Teltházas nyitónap a Szilády Kupán (galéria)

El vannak kényeztetve a középiskolás foci szerelmesei és a diákok. Három héttel a Rákóczi Kupa előtt teltházas nézőtér előtt kezdődött el a XI. Szilády Kupa teremlabdarúgó torna, amelyre három kategóriában 18 csapat nevezett. Pénteken délelőttől már szurkolástól volt hangos a Dékáni sportcsarnok. A nyitómeccs élvezetes, gólgazdag focit hozott.

Egy évvel ezelőtt álmodta meg a Szilády Áron Református Gimnázium igazgatónője Varga Judit azt, hogy ne a Buborékban legyen a jövőben a Szilády Kupa teremlabdarúgó torna, hanem népes szurkolótábor előtt a Dékáni sportcsarnokban. A Szilády RFC és vállalkozói segítséggel, az iskola tanári karának és diákságának összefogásával pénteken délelőtt elrajtolt a sorozat, amelyben három kategóriában (lány, általános és középiskolás) meccselhetnek a nevezett iskolák. Az ünnepélyes megnyitón 18 csapat sorakozott fel, a lelátók teljesen megteltek.

A megjelenteket Bödecs Pál főigazgató köszöntötte, aki azt mondta, örömmel fogadták a megújuló kupát. Külön gratulált a szervezőknek, akik áldozatos munkát végeztek. A programot a Halas Fitness Egyesület országos bajnok versenyzői színesítették, a fellépők valamennyien a Szilády-gimnázium tanulói. Varga Judit igazgatónő azt mondta, hogy az intézmény mindig híres volt a sportjáról és ezt a mostani kupa tovább erősíti majd. A nyitómérkőzést a házigazda Szilády és a Bibó-gimnázium játszotta.

A torna első gólját a sziládys Angeli Tamás lőtte a hazai szurkolók óriási üdvrivalgása közepette. A bibósok egyenlítettek és fordulatokban gazdag mérkőzés játszottak a csapatok. A vége előtt nem sokkal egy emberhátrányos helyzetet használt ki a Bibó, ám a lefújás előtt nem sokkal egyenlített a hazai csapat. Szilády - Bibó 3-3. Soha rosszabb mérkőzést. Pályára lépett a  Tekó is. A Dékáni elleni találkozó 1 perces megemlékezéssel kezdődött a tavaly nyáron tragikus balesetben elhunyt tekós csapatkapitány, Andróczki Máté tiszteletére.