Tenisszel emlékeztek Baksa Lászlóra (galéria)
Sport

Tenisszel emlékeztek Baksa Lászlóra (galéria)

Kilencedik alkalommal rendezte meg a Halasi Tenisz Club egykori elnökére, a 2011 áprilisában tragikus motorbalesetben elhunyt Baksa László emlékére páros versenyét. Idén húsz duó nevezett a megméretésre, amelyet az időjárás is a kegyeibe fogadott. Három erőcsoportban zajlottak a mérkőzések, izgalomban, jókedvben és régi sztorikban ezúttal sem volt hiány. 

- Már kilencedik alkalommal gyűltünk össze, hogy megemlékezzünk Laciról. Külön öröm, hogy erre az alkalomra húsz páros nevezett, három erőcsoportban zajlanak a mérkőzések - mondta köszöntőjében Franczia Imre, a Halasi Tenisz Club elnöke. Szombaton már kilencedik alkalommal rendezték meg a Baksa László Emlékversenyt, amely jó alkalmat teremt a visszatekintésre, a közös múlt felidézésére. Baksa László kiváló cégvezető volt, remekül irányította a HTC-t is, így nyolc évvel ezelőtt nem volt kérdés, egy emlékversennyel őrzik tovább a nevét. Az idei megméretésre még Zalaegerszegről is érkezett egy páros, valamint megtisztelte jelenlétével az eseményt Huszák János, a Stravia Kft. ügyvezetője.

A kezdésre a nap is kisütött, a nagy létszámú nevezés miatt minden pályán pattogott a labda. A szervezők három erőcsoportot alakítottak ki. Délután aztán kiderült, hogyaz Erős csoportban az Elek-Szabó Izabella - Elek Róbert, Faragó Bernadett-Becsi János, Czompó Lajos-Téglás Péter sorrend alakult ki. Az Erősebb csoportban az Aladics Sándor-Fodor Mihály győzött, Veninger Edit-Juhász János és Csontos Alajos-Zsán-Klucsó Ferenc kettős előtt. Az Extra erős ligában óriási küzdelem volt. A döntőben a Huszák János-Varga Péter duó mester tie break után 13:11-re verte a Kocsis József-Maráczi Gergő párost. A harmadik helyen a Kis Sándor-Mucsi Gyula kettős zárta a versenyt. (Összefoglaló a kedd esti Sportmagazinban.)