A bentmaradás a cél a Szuperligában (galéria)
Sport

A bentmaradás a cél a Szuperligában (galéria)

Fennállása első Szuperliga mérkőzését játszotta szombaton a Halasi Tenisz Club-Római Tenisz Akadémia. A rekkenő hőségben a Siófoki Spartacus-Bregyó TE ellen szerepelt a csapat az Erzsébet királyné téren. A kiváló, nemzetközileg is jegyzett játékosokkal felálló ellenfél megizzadt a halasiak ellen és 4:3-ra tudott nyerni. A HTC-Római Tenisz Akadémia számára a tisztes helytállás és a bentmaradás a legfőbb cél.

Ahhoz képest, hogy hat évvel ezelőtt, még a harmadosztályban indult a Halasi Tenisz Club, ezekben a napokban már a magyar topmezőnyben, a Szuperligában játszik a csapat. A Római Tenisz Akadémiával létrejött fúzióval tavaly egy első osztályú bajnoki cím sikerült. A Szuperligában már nemzetközileg jegyzett, válogatott játékosok egész sora szerepel, elég ha csak Fucsovics Márton vagy Piros Zsombor nevét említjük. A halasiak első ellenfele a Siófoki Spartacus-Bregyó SE volt, amely erős csapattal érkezett Kiskunhalasra.

Ami a mieinket illeti, Taskovics Gellért belázasodott, rá nem számíthatott Kocsis József csapatkapitány. A halasi tenisz erejét jól mutatja, hogy helybéli az első pályás játékos, Taskovics Teodor személyében, aki jelenleg a magyar ranglista 19. helyezettje. Neki kemény ellenfél jutott szombaton délelőtt Borsos Gábor személyében, aki Davis Kupa játékos. Ennek ellenére a halasi fiú remekelt ellenfelével szemben, aki néhányszor meg is dicsérte Teodort. Végül a nagyobb tudás és tapasztalat diadalmaskodott,  Taskovics - Borsos 3:6;5:7.  

A többi pályán és párosban is izgalmas mérkőzések voltak. Szebeni Dániel, Csányi Szabolcs és Vizi Zsombor is hozta a saját mérkőzését, így a párosok előtt 3:2-re vezetett a hazai csapat. A párosban aztán mindkét meccset az ellenfél nyerte. Halasi Tenisz Club-Római Tenisz Akadémia 3:4. Kocsis József csapatvezető szerint a cél a tisztes helytállás és a bentmaradás. Vasárnap a halasiak Győrben szerepelnek.