Több mint százan jelentkeztek nyári diákmunkára
Sport

Több mint százan jelentkeztek nyári diákmunkára

Már ötödik alkalommal biztosít nyári munkalehetőséget a halasi önkormányzat diákok számára. Idén több mint százan jelentkeztek, hatvankilencen két turnusban kapnak feladatokat többek között a városházán, a múzeumban, a Városgazdánál, a HMK-nál vagy éppen a bölcsődében.

Tartalmas, hasznos időtöltés, jó tapasztalatszerzés és még a nyári zsebpénzrevalót is meg lehet keresni. Többek között ezek a legfőbb előnyei a nyári diákmunkának, amelyet idén már ötödik alkalommal hirdetett meg az önkormányzat. A felhívásra több mint százan jelentkeztek, közülük 69 fő állhat majd munkába júliusban, illetve augusztusban. Számukra hétfőn délután volt tájékoztató a városházán.

Farkas Dániel alpolgármester elmondta, hogy melyek azok az önkormányzati intézmények, ahol munkát kapnak a diákok. Van, aki a múzeumban, a Halasi Média és Kultúra Kft-nél, a Városi Bölcsődében, a Cigány Nemzetiségi Önkormányzatnál, a Városgazda Zrt-nél, a KIGSZ-nél, a rendészetnél, a városházán, a strandon, vagy éppen a szociális szolgáltató központnál kapnak majd feladatokat. A munkába állás előtt valamennyien orvosi vizsgálaton esnek majd át. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy a pénzkeresés mellett jó gyakorolatszerzés is lesz a résztvevők számára az intézményeknél eltöltött egy-egy hónap.