Újabb hazai aranyérem, ezúttal a Szilády-Merkbau Kupán (galéria)
Sport

Újabb hazai aranyérem, ezúttal a Szilády-Merkbau Kupán (galéria)

Tíz csapat, 25 mérkőzés, 112 gól. A XI. Szilády-Merkbau Kupán minden adott volt ahhoz, hogy a közönség jól szórakozzon. A hazai drukkerek lehettek legboldogabbak, ugyanis megnyerték a kedvencek a labdarúgótornát. A döntőben a LUA-Baja csak két gól erejéig tudott ráijeszteni a sziládysokra, akik erre öttel válaszoltak.

A 2011-ben születettek számára írták ki immáron tizenegyedik alkalommal a Szilády-Merkbau Kupát. A Buborékban tíz mindenre elszánt csapat, két csoportban mérte össze erejét, hogy aztán a helyosztókon döntsék el a végső sorrendet. A Kiskunhalasi Ifjúsági Egyesület segítségével megrendezett kupán a házigazdákon kívül Bajáról, Gyuláról, Kecskemétről, Szeged-Móravárosból, Paksról, Soltvadkertről érkeztek csapatok. Első alkalommal vendégeskedett Kiskunhalason a Carvalho Brazil Labdarúgó Akadémia, amely szívesen fogadta el a szervezők invitálását. Vezetőjük, Carvalho Adilson elismerően szólt a torna színvonaláról.

Ami a házigazda Szilády RFC játékát illeti, elégedett lehet Filus Gábor edző. A srácok mind a négy csoportmeccsüket nyerték, mégpedig igen imponáló magabiztossággal. A döntőben a LUA Baja volt az ellenfél. A halasiak megadták a meccs alaphangját egy gyors góllal, de a bajaiak is betaláltak. A folytatás viszont a hazaiaké volt, szép támadásokkal újabb gólokat szereztek, így az 5-2-es győzelem azt jelentette, hogy az ünnepélyes eredményhirdetésen Knáb János, a névadó Merkbau Kft. ügyvezető-tulajdonosa Kárász Bence csapatkapitánynak nyújthatta át a kupát. A harmadik helyen a Carvalho Brazil Labdarúgó Akadémia végzett. A torna válogatottjába a Sziládyból Kárász Bence és Doszpod Ádám került. (Összefoglaló szép gólokkal a kedd esti Sportmagazinban.)