Újjászületett Halason a lovastorna (galéria)
Sport

Újjászületett Halason a lovastorna (galéria)

Meghívásos lovastorna országos versenyt rendezett a Kiskunhalasi Lovasbandérium a Hirling József Lovaspark fedeles lovardájában.. Három egyesület mérte össze tudásét először műlovon, majd igazin. A rendezők minden tekintetben helytálltak. Egy majd félévszázados hagyományt újítottak meg és szép eredményeket értek el a helyiek a vasárnapi lovastorna versenyen.

Halas 2019. március második vasárnapján  egy nagy hagyományokkal rendelkező lovassport kedvelőinek naptárjába írta be vastag betűvel, hogy majd negyven év szünet után ismét felkerült városunk a lovastorna térképére. Idehaza egy szűk, de annál lelkesebb réteg hódol a lovastorna sportnak. Ehhez a csoporthoz jó féléve csatlakozott a Kiskunhalasi Lovasbandérium lovastorna szakosztálya. A lovaspark fedeles lovardájában rendezték meg meghívásos versenyüket vasárnap.

Tóth Benedek, a versenybíróság elnöke és Kunné Fekete Alexandra zsűritag

Rózsahegyi Róbert rendező, egyben a Kiskunhalasi Lovasbandérium SE elnöke a következőket nyilatkozta: Nehéz a feladat, de sok lelkes gyermek és szüleik segítenek abban, hogy újra indítsuk a 70-es években már Halason működő lovastorna szakágat. A lovastornához alkalmas lovakat szereztünk be, rendelkezünk az induláshoz  szükséges feltételekkel, képzett edzőkkel dolgozunk és két kiváló voltizs lovunk segít a munkában. A mai nap úgy vélem rendezőként helytálltunk és a versenyzőinket is dicséret illeti.

A halasi lovastornászok eredményei:

Egyéni amatőr műlovas 1 (1-3 helyezettek Kiskunhalasi Lovasbandérium):
1. Kocsis Linett
2. Bédi Anna Luca
3. Rékasi Dorka

Egyéni amatőr műlovas 2 (1-3 helyezettek Kiskunhalasi Lovasbandérium):
3. Béressy Réka

A Kiskunhalasi Lovasbandérium lovastornászai folyamatosan készülnek az év során következő megméretésekre. A nagyközönség az április 29-május 1. között megrendezésre kerülő CSI ** Nemzetközi Díjugrató Lovasverseny show műsorában láthatja helyben produkcióikat.