UKSC: zsinórban 31(!) győzelem (galéria)
Sport

UKSC: zsinórban 31(!) győzelem (galéria)

Zsinórban a 31. győzelmét aratta a Kiskunhalasi UKSC serdülő III. osztályú kézilabdacsapata szombaton délután a Horváth István Sportcsarnokban. Az idei szezon utolsó előtti mérkőzésén a Paks volt az ellenfél, amely az első félidő végén még két góllal vezetett. A folytatás viszont a halasiaké volt, a csapat egészen elképesztő sorozatot tudhat maga mögött. 

Mindegy, hogy a bajnokság Délkeleti vagy a Délnyugati-csoportjában szerepelt a Kiskunhalasi UKSC serdülő III. osztályú csapata. A fiúk legyőzhetetlenek, a tavalyi szezonban is zsinórban 16 győzelemmel lettek elsők, ezzel kiérdemelték Kiskunhalas polgármesterének különdíját. A 2018/2019-es idényben folytatódott a kiváló sorozat, 14 győztes meccs után a második helyen álló Paks látogatott a Horváth István Sportcsarnokba szombaton délután. Ősszel 28-27-re nyert az UKSC idegenben, a paksiakat viszont fűtötte a visszavágás vágya, nem beszélve arról, hogy ők akarták megtörni a halasiak veretlenségi sorozatát. 

Az UKSC lőtte a meccs első gólját, Rencsár Levente jóvoltából, de a folytatásban gyorsan erőre kapott a vendégcsapat is. Néhány hiba elegendő volt ahhoz, hogy a paksiak átvegyék a vezetést. A 14. percben, 69Es állásnál már három góllal volt jobb a tolnai csapat, jól jött az időkérés. Az UKSC rendezni tudta a sorait és sikerült utolérnie az ellenfelét, a hajrá előtt 10-10 volt az eredmény. Az utolsó percekben megint a vendégek összpontosítottak jobban és 14-12-re nyerték az első 25 percet. 

A második játékrészben már nem volt kérdés. A KUKSC újítani tudott, ebben a félidőben már nem volt kérdés, hogy miért is tart ez a veretlenségi sorozat 30 forduló óta. A közönség nem kis örömére a halasiak behúzták idei 15., zsinórban pedig a 31. győzelmüket. Kiskunhalasi UKSC - Paks 29-25. Az UKSC 30 ponttal első, a Paksnak 21 pontja van, ezzel a második helyen áll a tabellán. A halasiak jövő vasárnap, az utolsó fordulóban, Nagykanizsán szerezhetik meg a 32. győzelmüket.