Úszósikerek a megyei diákolimpián
Sport

Úszósikerek a megyei diákolimpián

Jól szerepeltek az úszás diákolimpia megyei döntőjében a Bibó István Gimnázium diákjai. Ugyanezen a versenyen álltak rajtkőre a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület versenyzői a soltvadkerti iskolájuk színeiben.

Kecskemét adott otthont az úszás diákolimpia megyei döntőjének. A Bibó István Gimnázium tanulói életük legjobb versenyidejével több érmet is szereztek. Mint megtudtuk, Véé Péter 100 méteres hátúszásban ezüstérmet szerzett, 100 méteres gyorsúszásban pedig 9. helyezést ért el a IV. korcsoportban. Mindkét úszásnemben megdöntötte egyéni csúcsát. Az V-VI. korcsportban a 4x50 méteres fiú gyorsváltó nagy küzdelemben a dobogót érő harmadik helyen végzett.(1:59:81). Az Antóni Márkó, Egri László, Simon Tivadar, Patocskai Lázár alkotta csapat, a tavalyi országos döntős idejét megjavítva szerzett bronzérmet. 

A megyei döntőben ott voltak a Kiskunhalasi Úszó és Gyógyúszó Egyesület versenyzői is, akk ezúttal soltvadkerti iskolájuk színeiben álltak rajthoz. Csontos Kristóf tanítványai közül Schmél Edna 50 méteres hátúszásban és 50 méteres gyorsúszásban nyert, Sörös Damján 50 méteres mellúszásban volt aranyérmes, míg Kiss Panna bronzérmet szerzett 50 méteres mellúszásban és egy negyedik helyet 50 méteres hátúszásban. Panna egyébként a nála egy évvel idősebbek között érte el ezt a kiváló eredményt.