Váratlan vereség a sereghajtótól (galéria)
Sport

Váratlan vereség a sereghajtótól (galéria)

Az utolsó bajnokiját játszotta az őszi szezonban a Faddikorr-Kiskunhalasi FC, az ellenfél pedig a tabella sereghajtója, a Bácsalmás volt. A találkozó a műfüves arénában volt, amely a jelek szerint a vendégeknek kedvezett. A halasiak öngólt vétettek, az első félidőben sok volt a védekezési hiba, az utolsó perceket pedig emberhátrányban játszotta le. Az utolsó pillanatig nyomott a KFC, de az egyenlítés nem sikerült.

A nyári felkészülés során már találkozott egymással a Faddikorr-Kiskunhalasi FC és a Bácsalmás, akkor a vendégek nyertek a Bundzsák Dezső Sportközpontban. Akkor három gólt rúgtak a halasiaknak az almásiak, nem gondoltuk volna, hogy az őszi szezon utolsó bajnokiján is megismétlődhet ez. Az U19 még a centerpályán verte magabiztosan a Bácsalmást, a felnőttek már a műfüves arénában játszották le a bajnokit. Az első percekben úgy tűnt, hogy ehhez a vendégek alkalmazkodtak jobban. A 3. percben már a halasi kapusnak Gerner Dánielnek volt védenivalója. A hazai védelem sem zárt tökéletesen, ennek köszönhető az első almási gól. A 39. percben egy lecsorgó labdát Velez Donát bombázott a kapunkba.

A Faddikorr-KFC viszonylag gyorsan, hat perc elteltével egyenlített. Jól csavarodott be a szögletrúgás az almási kapu elé, Sorin eszmélt leggyorsabban és egalizálta az eredményt. Kicsit megnyugodhattunk, de csak egyetlen percre, mert a középkezdés után megint a vendégek vezettek. A védelmünk ezúttal is zavarba jött, Csáki Róbert menteni igyekezett az almási játékos elől, de a saját kapujába lőtte a labdát. És még nem volt vége. Megint középkezdés, a Bácsalmás visszatámadott, megszerezte a labdát, Sőreg Dávid óriási gólt ragasztott a halasi hálóba. Erre senki sem számított, a bácsalmásiak stílusa egyáltalán nem feküdt a mieinknek, így megérdemelt volt a vezetésük 45 perc után.

A szünet után hét perccel megvolt a hazai szépítés. László Dániel és Csáki Róbert szép összjátéka után Sorin vette le a labdát a vendégek büntetőterületén belül, majd szép gólt lőtt. Ebben az időszakban számtalan veszélyes halasi támadás volt, amelyet les miatt állított meg az asszisztens,  többször tévesen. Osztották a tüskéket is a játékosok, amely többször megtorlatlan maradt. A KFC hajtott az egyenlítésért, de Piegel Dominik minden alkalommal védett, volt, amikor szerencse sem a mieink pártján állt. Az utolsó tíz percben emberhátrányba kerültünk, Agócs Kristóf megkapta második sárgáját. Három perces hosszabbításban megint Sorin került helyzetbe, de valahogy elakadt a labda az almási kapusban. Egy ellentámadás során aztán a vendégek is lőttek egy kapufát. Egy brusztos meccsen a halasiak a második félidőben közel álltak az egyenlítéshez, de ez most nem sikerült, a KFC szeptember 14-e óta tartó veretlenségi sorozata szakadt meg. A Bácsalmás pedig első idegenbeli győzelmét aratta. Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Bácsalmás 2-3.