Versennyel zárult a horgásztábor (galéria)
Sport

Versennyel zárult a horgásztábor (galéria)

Hétfő óta nap mint nap a vízparton vagy annak közelében tanulták a tudnivalókat öt napig az ifjú horgászok világbajnoki segítséggel, hol az Ezüst-tónál, hol a Sóstó környezetében. Pénteken versennyel zárták a horgásztábort a Sóstón. Utóbbi esetében hamarosan megoldódhat a vízutánpótlás és turisztikai fejlesztésre is sor kerül.

Éppen két tucatnyi kicsi és nagyobbacska gyerek vette birtokba a múlt héten a Sóstó partját. Érkeztek  fiúk és lányok a fővárosból, Bajáról, Kiskunmajsáról és természetesen városunkból is.

Döme Gábor világbajnok a mérlegelést végzi

A Sóstó Sporthorgász Egyesület elnöke, Jáger Szabolcs és szervező csapata, valamint Döme Gábor világbajnok vezette, irányította az egyhetes tematikus tábort. A csapat tagjai váltva a Sóstó és az Ezüst-tó adottságait vették igénybe a horgász tapasztalatok gyarapítása érdekében. A résztvevők megismerkedhettek a különböző technikákkal, felszerelésekkel, de a természetes élőhelyek védelme, megóvása, fenntartása is különleges hangsúlyt kapott az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon.

Jáger Szabolcs egyesületi elnök folyamatosan figyelte a verseny alakulását (középen)

A horgásztábor zárásaként rendezett verseny végeredménye:

Kun Zebulon    10, 22 kg.
Varga Nimród  9,97 kg
Döme Viktor    9,86kg

A legnagyobb halat Juhász-Rébék Hanna fogta egy 1,58 kg-os pontyot. A versenyen résztvevő 22 gyerek összesen 113,4 kg halat fogott.

Az etetőanyag megválasztása és helyes összekeverése fontos volt a siker érdekében

A Sóstó sokadszor bizonyította, hogy sokoldalú programok méltó területe lehet, amelyet két sikeres pályázati forrás megnyerése tovább erősíthet. Hosszú évek óta probléma a vízhiány, a tó vízszintjének folyamatos csökken és megfogalmazódott már, hogy különböző, a 21. század igényeinek megfelelő közösségi terekre is komoly igény van a szabadidő kulturált eltöltésére a strand területén, közelében. Mindez az ősz folyamán megvalósulhat, a 81 millió forintos „Kiskunhalas Sóstó turisztikai fejlesztése” elnevezésű nyertes pályázatnak köszönhetően. A vízutánpótlás sok évtizedes gondja is megoldódni látszik, szintén egy sikeres pályázati forrás keretében.

A kifogott halakat ponymatracra helyezték, hogy ne sérüljön a "versenytárs"

A Sóstón történt horgászversenyről készült videó összeállítást a jövő heti (július 9., kedd, 19.30. óra) sporthíradóban láthatják az érdeklődők, de a Halasi Tükör következő, szerdai lapszámában olvashatnak róla.

Képek: Csóti Gábor