Világranglista ötvenben a Studiós páros
Sport

Világranglista ötvenben a Studiós páros

Újabb szép eredményeket értek el a hétvégén a Studio 2000 TSE párosai - közölte szerkesztőségünkkel Juhász Ágnes, a halasi versenytánc klub művészeti vezetője. Itthon Mezőtúron a XII. Kner Kupán, külföldön Belgrádban táncoltak kiváló helyezéseket párosaik. A múlt heti pozsonyi szereplésük után Karcagi Laura és Miha Zarjev (címképen) a világranglista 49. helyére léptek előre.

Juhász Ágnes művészeti vezető hétről hétre szállítja versenyzőiknek köszönhetően a kiváló híreket. Múlt heti összefoglalónkban írtunk - többek között - arról, hogy elsők lettek a nemzetközi (WDSF) porondon Miha Zarjev és Karcagi Laura Kisteleken. A heti friss ranglistában már a TOP 50-en belül a Studio-Valcer vegyes párosa. Juhász Ágnes beszámolója az alábbiakban olvasható.

Szabó Ádám és Csofcsics Csenge a Beodance Openen

A XII. Kner Kupa keretein belül rendezték a "D" Országos Bajnokságot (OB), különböző klubközi és tánciskolás versenyek mellett. A D osztályos OB-n csak három párosa vett részt a Studio 2000 TSE-nek, Kun Marcell és Szakács Kitti, Almási Bence és Almási Réka, akik az elődöntőkig jutottak. Pintér Benedek és Dányi Vivien közelítette meg a döntőket, ők a D junior I. latinban a hetedik helyen, standard táncokból a tizedik helyen végeztek.

Reznák Zsolt és Dubai Dóra Mezőtúron négy különböző kategóriában tettek erőpróbát. Junior standardben az ötödik helyen végeztek, ifi standardben és a latin versenyeken ezúttal nem sikerült a döntőbe jutás. Máté Milán és Kovács Karina a tánciskolás versenyen remekeltek, junior I-II összevont korosztályban standard táncokból az első, latin táncokból a második helyet szerezték meg.

Reznák Zsolt és Dubai Dóra Mezőtúron négy különböző kategóriában tettek erőpróbát

Belgrádban a Beodance Open WDSF versenyeken két párosunk indult. Szabó Ádám és Csofcsics Csenge nagyot táncolt, a felnőtt Rising Star népes mezőnyében bejutott a döntőbe, ahol a hetedik helyet érdemelték ki, majd másnap az U21 latin nemzetközi verseny döntőjében jutva, a negyedik helyet szerezték meg. Ugyanitt Patkós Máté és Juhász Dóra /Proart/a felnőttek között a 35. helyet, majd másnap, a saját korosztályukban, a WDSF ifjúsági latin open 39 párosa közül a 19. helyen fejezték be a versenyzést.

A héten egy fantasztikus hírrel is szolgálhat egyesületünk, Karcagi Laura, párjával, Miha Zarjev-vel, a múlt heti pozsonyi verseny eredményeit is beszámolva, jelentősen előbbre léptek a világranglistán. A WDSF-ben regisztrált 2282 páros közül az előkelő 49. helyre léptek fel, azaz a TOP 50 páros között üdvözölhetjük őket - zárta tájékoztatóját Juhász Ágnes.

Írta Kovács Iván, képek: Studio 2000 TSE