Volt minden: büntetők, piros lapok, szép gólok, zivatar, jég (galéria)
Sport

Volt minden: büntetők, piros lapok, szép gólok, zivatar, jég (galéria)

Irreális pályaviszonyok között, időnként szakadó esőben is remek mérkőzést játszott a Faddikorr-Kiskunhalasi FC a Kalocsa ellen a Magyar Kupában. Az öt piros lappal, vitatható játékvezetői ítéletekkel és rengeteg sárral, vízzel tarkított találkozón a továbbjutás sorsáról büntetők döntöttek, ezúttal a kevesebbet hibázó vendégek javára.

Majdnem elkezdődött, aztán 30 percre befejeződött a Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Kalocsa Magyar Kupa mérkőzés a Bundzsák Dezső Sportközpontban. Már a kezdés előtt gyülekező sötét fellegek és a kissé feltámadó szél jelzett valamit, de a melegítés alatt még kellemes volt az idő. Kohány Balázs a vendégek és a Márton Zsolt a halasiak edzője még kedélyesen beszélgetett a kispadon, a szurkolók pedig várták a kezdő sípszót. Fel is sorakoztak a csapatok, de villámlás és némi jég kíséretében jókora felhőszakadás zúdult a pályára. Pillanatokkal később a játékosok is az öltöző felé vették az irányt. 

Jó 30 percen át ázott a pálya, majd indulhatott a mérkőzés, ám előtte még helyre kellett állítani a játéktéren az alap- illetve oldalvonalakat, valamint a tizenhatost is. Miután ez megtörtént a sáros, helyenként tócsákkal nehezített zöld gyepen jó kis meccset játszott a két csapat. A kalocsaiaknak volt előbb helyzete, majd Nagy Attila lövését védte a vendégek kapusa. Az első gólt a 12. percben Vuits Viktor szerezte meg, a vizitálók játékosa nem hibázta el a ziccert. A 19. percben egy szép szabadrúgás-variáció végén szerintünk Sorin szerzett gólt, a jegyzőkönyv szerint Szabó Valentin Endre öngólja jelentette a halasi egyenlítést. A következő feljegyeznivaló jelenet egy durva szabálytalanság volt Sorinnal szemben, aki viszont törleszteni akart, majd a vendégek játékosa is bekapcsolódott, a vége páros kiállítás lett. Ennek jogosságát reklamálta meg Kohány Balázs a kispadról, előbb sárga lapot kapott, majd egy pirosat, így el kellett hagynia a pályát, amelyen helyenként rizst is lehetett volna termeszteni, annyi volt a víz. Merthogy az eső ismét rákezdett, ezúttal viszont a játékvezető nem szakította félbe a meccset.

A pálya állapota egyre rosszabb lett, szerencsére ez nem szegte a focisták kedvét, akiket bizony egy-egy tócsa megtréfált. Ismét megszerezte a vezetést a Kalocsa, úgy tűnt, hogy az egyébként jól focizó Döbrentei Dáviddal szemben szabálytalanság történt, a vendégek kontrája gólt. A KFC nem adtak fel, biztató támadásokat vezetett, helyzet is volt, de a vizitálók kapusa bravúrral védett. Az 55. percben tehetetlen volt, a halasiak egyik vezéregyénisége, Nagy Attila sokadik remek szögletét Nagy Gábor fejelte a kapuba, megvolt az egyenlítés. A folytatásban benne volt az is a játékban, hogy a halasiak átveszik a vezetést, volt, amikor a gólvonalon tisztáztak a kalocsai védők. A 75. percben ismét előkerült a piros lap, Willy és Rábóczki mehetett idő előtt zuhanyozni. A hátralévő percekben lehetőség volt, gól viszont nem esett következtek a büntetők. A halasiak egyel többet hibáztak, így a sokáig emlékezetes mérkőzést 3-2 arányban a vendégek nyerték a tizenegyes párbaj után. Az biztos, sokat fogunk még erről a találkozóról beszélni.