Weinhardt Virág GP-t nyert
Sport

Weinhardt Virág GP-t nyert

Kiemelt díjugrató versenyt rendeztek Grand Pix-vel Kecskeméten, a Pataki Ménes lovasbázisán május 10 és 13 között. A közeli versenyen több halasi lovas klub sportolói is nyeregbe szálltak. Az U 25-ös, 140 cm-es Grand Prix-t Bognár Jen-Cor nevű lován Weinhardt Virág  nyerte (címképen), de egy 120 cm-es pályán Fodor Gábor is győzött Rádiháza Garner nyergében. A kecskeméti versenyen születtek más értékes halasi helyezések is.


Kiskunhalasi szempontból a legnagyobb siker kétségtelen a 25 év alatti versenyzők Grand Prix-jében született vasárnap délután. A Kiskunhalasi LTSE lovasa, Weinhardt Virág a 14 startos mezőnyben, egy 140 cm-es pályán ment kiválóan Bognár Jen-Cor-ral. A páros a hibátlan alappálya után az összevetésben sem talált legyőzőre a Grand Prix számban.

A verseny első, csütörtöki napja is jól indult, ahol éppen Weinhardt Virág edzője, Füzér Gábor (Kiskunhalasi LTSE) Cym Carlsson S nyergében lett második a 120 cm-es, 6 éves lovak versenyszámában. A nap harmadik, nyitott, 120 cm-es, időre rendezett körében, az Equirria Lovasklub sportolója, Fodor Gábor Rádiháza Garnerrel végzett az első  helyen. Értékes eredményt mutatott fel vasárnap, a 150 cm-es akadályokkal nehezített pályán, a felnőtt GP-n Füzér Gábor Je T'aime nevű lovával. A kettős az ötödik helyen fejezte be a Grand Prix-t.

Kép: Tóth István