Weinhardt Virág Grand Prix-t nyert
Sport

Weinhardt Virág Grand Prix-t nyert

A hétvégén, Budapesten, a Nemzeti Lovardában rendezték meg a CSI**W Világkupa, Nemzeti 125 cm, U25 fedett pályás díjugrató lovasversenyt. A háromnapos versenysorozaton több kiskunhalasi díjugrató is nyeregbe szállt. Az esemény utolsó napján, vasárnap Weinhardt Virág (Kiskunhalasi LTSE) Chiclana nevű lovával megnyerte a nagydíjat (címkép, fotó Hajdu Krisztina).

Weinhardt Virág (edzője Füzér Gábor) ismét nagyot alkotott társával, Chiclanaval. A tapasztalt és nagy képességű 17 éves pej kancája nyergében a halasi sportoló már a szombati világkupa pontgyűjtő számban is villant negyedik helyezésével. A páros a 160 cm-es magasságú pályán mindössze egy verőhibával épp, hogy lecsúszott a dobogóról. A körben klubtársa, Füzér Flóra (Je T'aime) szintén egy verőhibával a 8. helyen zárta a világkupa pontgyűjtő számot. Vasárnap a Grand Prix-ben azonban Virág és Chiclana már nem hibáztak.

Weinhardt Virág és Chiclana a 145 cm-es akadály felett (fotó Hajdu Krisztina)

A nagydíjban 39-en startoltak a rendkívül erős nemzetközi mezőnyben. Virág és Chiclana is a tíz hibátlan alappályás lovas közé került. Az összevetésben is hozták a jó formát és a hibátlan finálét a leggyorsabban futották meg, amely Virágnak újabb nagyszerű győzelmet hozott. A halasi sportoló a 25 500 Euro összdíjazású Grand-Prix-n, a második osztrák Dieter Köfler (Farah Dibah) és a harmadik német Tobias Bachl (Cicear De La Vayrie) előtt végzett az első helyen.