(►) Halálos áldozata van a tompai tűznek (galériával)
Sziréna

(►) Halálos áldozata van a tompai tűznek (galériával)


Egy mozgássérült fiatalember vesztette életét abban a tűzben, amely Tompán, a Táncsics utcában keletkezett egy családi házban. Úgy tudjuk, hogy egy gázpalack is felrobbant az épületben. A férfit az édesanyja és egy szomszéd kimentette a lángoló házból, de súlyos sérüléseinek következtében elhunyt. Az édesanyát a mentők a halasi kórházba szállították.

Hatalmas füst borította el kedden délután a tompai Táncsics utcát. Az egyik házában keletkezett tűz, a szomszédok egy hatalmas durranást is hallottak, ekkor robbanhatott fel egy gázpalack. A szomszédok riasztották a halasi tűzoltókat, mire a helyszínre érkeztek, a 100 négyzetméteres ház teljes terjedelmében égett. A lángokat két vízsugárral és kéziszerszámokkal megfékezték.  Az egyik szomszéd, Szegedi Lászlóné így emlékezett a történtekre. 

A halasi mentőket is riasztották, két autóval indultak Tompára. A helyszínen kiderült, hogy a házban lakó fiatalember súlyos sérüléseibe belehalt. Az édesanyját, aki menteni próbálta fiát, a halasi kórházba szállították. Több szomszéd arról beszélt munkatársunknak, hogy az egész utcát belepte a füst és hallottak egy durranást is. A ház előtti szakaszt lezárta a rendőrség, a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat folytatja le a tűzvizsgálatot, a halasi kapitányság szakemberei pedig a helyszíni szemlét. Egyelőre nem lehet tudni, hogy mitől keletkezett a tűz.

Videó: Csóti Gábor