31 bírság: nem volt bekapcsolva a biztonsági öv
Sziréna

31 bírság: nem volt bekapcsolva a biztonsági öv

Ötvenkét esetben bírságoltak a rendőrök annak a közlekedési akciónak a keretében, amelyet a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság szervezett. A police.hu közleményéből kiderült, hogy 31 sofőr nem használta a biztonsági övet. 

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében szervezték meg akciójukat, amelynek célja többek között az ittas vezetők és gyorshajtók kiszűrése, valamint a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzése volt. Emellett vigyáztak a gyalogosok biztonságára is: a zebrák környékén az elsőbbségi szabályok betartására hívták fel a járművezetők figyelmét-olvasható a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság közleményéből.

Az egyenruhások a két településen összesen 52 esetben szankcionálták a jogsértéseket: 31 fővel szemben szabtak ki közigazgatási bírságot, illetve 21 személlyel szemben alkalmaztak helyszíni bírságot. A szabálysértők közül nyolcan telefonáltak vezetés közben, valamint a közigazgatási bírsággal sújtott autósok mindegyikről elmondható, hogy vezetés közben nem használták a biztonsági övet annak ellenére, hogy az egy baleset során életet menthet.

A rendőrség ismételten felhívta a figyelmet arra, hogy ennek a passzív biztonsági eszköznek nem a baleset elkerülhetőségében, hanem az ütközés következményeinek csökkentésében, sokszor egy tragédia megakadályozásában van jelentősége. Kérjük, hogy a járműbe való beszállást követően, a vezetés megkezdése előtt – a KRESZ szabályai alapján – csatolják be a biztonsági övet!