(►)31 milliós drogfogás Tompán
Sziréna

(►)31 milliós drogfogás Tompán

Pótkerékben  és a benzintankban rejtették el azt a 15 kilónyi kábítószergyanús anyagot, amelyet még múlt pénteken találtak az egyenruhások a tompai határátkelőn. A rendőrség  kedd reggeli tájékoztatása szerint a lefoglalt áru értéke megközelíti a 31 millió forintot.

A rendőrség őrizetbe vette azt az 52 éves szerb férfit, akit a tompai határátkelőn tartóztattak fel. A férfi egy Peugeot sofőrje volt, amelynek üzemanyagtankjában és pótkerekében kábítószergyanús anyagot rejtettek el. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint pénteken délután jelentkezett a csempész belépésre Tompán. Útlevelének ellenőrzését követően a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei átvizsgálták a járművet, amelynek során az üzemanyagtartályból, valamint a pótkerékből kábítószergyanús anyagok kerültek elő.

A rendőrség közleményéből kiderült, hogy a  szemle során az üzemanyagtartályban talált 21 csomagban összesen több mint 15,6 kilónyi kábítószergyanús zöld növényi törmelék volt. Ezt le is foglalták, az előzetes vegyészszakértői vélemény alapján az áru THC-t tartalmaz. A pótkerékből kiemelt, szúrós szagú növényi származékból vett minta a tesztelés során marihuánára pozitív jelzést adott. A lefoglalt kábítószer feketepiaci értéke meghaladja a 31 millió forintot. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda indított eljárást. 

Fotó, video: police.hu