71 éves nyugdíjast akart kirabolni Mélykúton
Sziréna

71 éves nyugdíjast akart kirabolni Mélykúton

Példás gyorsasággal zárta le a nyomozást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság egy rablási kísérlet ügyében. Március 6-án vették őrizetbe azt a férfit, aki az előző éjszaka ki akart rabolni egy mélykúti idős asszonyt, az akták a napokban már át is kerültek a járási ügyészségre.

A police.hu tájékoztatása szerint a  kiskunhalasi rendőrök március 6-án kora délután őrizetbe vettek egy mélykúti lakost.

A gyanú szerint a férfi az elfogása előtti éjjel beugrott egy ingatlan udvarára, majd a lakóépület ajtaját berúgva bejutott az épületbe. A házból lopni akart, azonban összetalálkozott az ébren lévő 71 éves sértettel, akit a nyakánál fogva a földre döntött, a padlóhoz szorította, és pénzt követelt tőle. Áldozata nem tett eleget a követelésnek, így az elkövető végül üres kézzel volt kénytelen távozni.

A nyomozók az adatgyűjtés eredményeként rövid időn belül beazonosították és elfogták a rablás kísérletével gyanúsítható 47 éves férfit, akit kihallgatását követően őrizetbe vettek.

A jelenleg is letartóztatásban lévő gyanúsított ügyében a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat vádemelési javaslattal megküldték az illetékes ügyészségre.