A 21 éves majsai szerszámtolvaj ismét lebukott
Sziréna

A 21 éves majsai szerszámtolvaj ismét lebukott

A közterületi kamerák felvételei alapjén rövid időn belül a lakásában fogták el azt a 21 éves kiskunmajsai férfit, aki hétfőn hajnalban szerszámokat lopott egy helyi  garázsból. Kiderült, hogy korábban is volt már dolga a hatóságokkal.

Rövid időn belül azonosították és el is számoltatták az a kiskunmajsai férfit, aki egy helyi garázsból lopott. A police.hu tájékoztatása szerint a tettes a kerítés egyik fa elemét kitörte, és ott bemászott. Ezután az udvaron lévő garázs egyik ablakkeretére felszögelt fóliát tépte le, majd a nyíláson keresztül bejutott az épületbe, és bent értékek után kutatott. Az elkövető a tetthelyről műszaki cikkeket és kézi szerszámokat tulajdonított el hozzávetőleg 25 ezer forint értékben.

A nyomozók – kamerafelvétel segítségével – rövid időn belül beazonosították a feltételezett tettest, akit otthonában fogtak el. A férfi lakásán a rendőrök megtalálták az ellopott dolgokat, amiket le is foglaltak. A 21 éves helybéli nem volt ismeretlen az egyenruhások előtt, mivel korábban is folytattak vele szemben büntetőeljárást vagyon elleni bűncselekmény miatt.

A rendszerességből, az elkövetés módjából, valamint az eltulajdonított tárgyak jellegéből arra lehet következtetni, hogy a fiatal rendszeres anyagi haszonszerzésre törekedett a jogsértő cselekmények elkövetésekor. Így a lopást a nyomozók üzletszerűnek minősítették. A jelenleg szabadlábon védekező gyanúsított kihallgatása során beismerő vallomást tett.

Fotó: police.hu