A tűzoltósofőrök között is a halasiak a legjobbak
Sziréna

A tűzoltósofőrök között is a halasiak a legjobbak

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományából harminc versenyző, két kategóriában - ügyintézői gépjármű és készenléti szer - szállt versenybe, az erre a célra kialakított vezetéstechnikai pályán a közlekedésbiztonsági verseny megyei fordulóján, Baján a RO-RO hajókikötőben. A megméretésen szép halasi sikerek születtek.

Fontos az, hogy a tűzoltók időben kiérkezzenk a helyszínekre, ehhek kiváló gépjárművezetőkre van szükség. A gépjárműfecskenő és a készenléti szerek vezetése különleges képességet, rendkívüli felkészültséget igényel. Ezt mérte fel az a verseny, amelynek Baja adott helyet a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szervezésében. Harmincan indultak a megméretésen, külön a készenléti szer és ügyintézői kategóriában. Elsődleges szempont volt a versenyszámok teljesítésekor a biztonságos közlekedés szabályainak betartása, amit a versenybírók nagyon szigorúan figyeltek, azonban az időeredmények is számítottak az értékelésnél.

A győztes ügyintézői csapat

A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség versenyzői kiválóan szerepeltek a megméretésen. Egyéniben Juhász Gábor a második volt a készenléti szer sofőrök között, míg csapatban halasi győzelem született (címképünkön). Az ügyintézői kategóriában Csonka László volt az első, míg Wicker Balázs a második helyet szerezte meg. Csapatban a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltség volt a legjobb.

Fotók: Kovács Andrea (Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)