Acélbetétes bakanccsal rúgta fejbe
Sziréna

Acélbetétes bakanccsal rúgta fejbe

Rekordgyorsasággal fogták el a rendőrök, és vették őrizetbe azt a 33 éves kiskunhalasi férfit, aki brutálisan bántalmazott és kirabolt egy járókelőt. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya két hét alatt lefolytatta a nyomozást K. Zoltán ellen, az ügyet már át is adták vádemelési javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek.

Hamarosan vádat emelhetnek a halasi férfi ellen, aki június 14-én este támadott meg egy fiatalembert Kiskunhalason, az Esze Tamás lakótelep közelében. A támadó minden előzmény nélkül egy acélbetétes cipővel többször is fejbe rúgta áldozatát, elvette tőle két mobiltelefonját, valamint több bontatlan csomagolású, új alsóneműt, zoknit és egy pár sportcipőt.

A sértett igen jó személyleírást tudott adni a rendőröknek a támadójáról, aki azonban nem volt ismeretlen a nyomozók előtt. A bejelentéstől számított néhány órán belül elfogták a tettest az otthona közelében. 

K. Zoltán a kihallgatása során beismerte a bűncselekményt, ezt követően őrizetbe vette a rendőrség, és kezdeményezték az előzetes letartóztatását, amit később a bíróság elrendelt.

A rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlete elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult nyomozást a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói július 7-én befejezték, az ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal küldték a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata.

Kép-szöveg: Pozsgai Ákos