Ajándékkal érkeztek a strandra a rendőrök
Sziréna

Ajándékkal érkeztek a strandra a rendőrök

Péntek délelőtt rendőrök érkeztek a halasi strandra. Ajándékokat vittek és hasznos tanácsokkal látták el a fürdőzőket. Főként a fiatalok figyelmét próbálták felhívni arra, hogy vigyázzanak az értékeikre. A gyerekek közül sokan tudták a helyes válaszokat, amiért cserébe egy-egy ajándékot kaptak.

Pénteken folytatódott a nyári vagyonvédelmi strand kampány. A halasi strandon fürdőzők először meglepődtek a rendőrök érkezésén, de aztán sokan meghallgatták a halasi kapitányság bűnmegelőzési főelőadójának és a közrendvédelmi osztály munkatársainak jó tanácsait. A rendőrök nem érkeztek üres kézzel. Kvízkérdéseket tettek fel a strandoló fiataloknak – például azt, hogy milyen telefonszámon kell segítséget kérni, ha baj van. Aki részt vett a kis vetélkedőben és tudta a jó választ hazavihetett egyet az ajándékok közül.

Farkasné Wodring Zsuzsanna kiemelt bűnmegelőzési főelőadó elmondta, hogy a nyáron a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak a strandokra. Már több hasonló akciót is tartottak. A halasi strandos akción főként az ifjúság volt a célközönség, hiszen fontos, hogy a fiatalok is tisztában legyenek azzal, hogyan vigyázhatnak értékeikre.

A sok jó tanács ellenére is minden nyáron előfordulnak lopások, ezért a rendőrök a vakáció hátralévő idejére azt kérik a fürdőzőktől, hogy ne vigyenek magukkal értéket, vagy ha mégis akkor azt helyezzék biztonságba. 

A rendőrök a következőkre hívták fel a figyelmet:

Ha autóval megy, az utastérben ne hagyjon értéket, még üres táskát sem! A csomagtartó sem nyújt 100% biztonságot.

Ellenőrizze, hogy lezárta-e a gépkocsit!

Még rövid időre se hagyjon gyermeket vagy háziállatot a parkoló járműben, mert hőgutát kaphatnak!

Ha van rá lehetőség, a strand területén helyezze el és zárja le a kerékpárját!

A parton vagy a medence szélén törölköző alá rejtett pénz, telefon és egyéb értéktárgy nincs biztonságban. Ez az első hely, ahol a tolvaj megnézi. Vegye igénybe a strand értékmegőrzőjét!

Ha gyanúsan viselkedő embert lát, jelezze a strand személyzetének vagy a rendőrségnek!

Csak kijelölt helyen fürdőzzön! A nem kijelölt szabadvizek még jó úszók számára is veszélyesek.

Kisgyermeket egy pillanatra se hagyjon felügyelet nélkül a vízparton!