Áramot, kerékpárokat és autót is lopott a kisszállási férfi
Sziréna

Áramot, kerékpárokat és autót is lopott a kisszállási férfi

Fél év alatt szép kis bűnlajstroma jött ösze egy kisszállási férfinek. A 37 éves elkövető áramot, kerékpárokat, autót is lopott, közben még egy tanya melléképületébe is betört. Az ügyében most zárult a nyomozás.

Hat bűncselekmény szárad egy kisszállási férfi lelkén. A police.hu tájékoztatása szerint a beszerzett adatok alapján a 37 éves férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy tavaly januárban szabálytalanul vételezte az áramot. A lopást egy járőr vette észre, és azonnal intézkedést kezdeményezett az elkövetővel szemben.

A férfi nem csak ezt az egy bűncselekményt követte el. Tavaly július 3-án és 4-én egy-egy kerékpárt lopott el egy helyi bolt elől. Október végén – egy 24 éves tompai férfi társaságában –  átmászott egy tanya kerítésén, majd betört a melléképületbe, ahonnan benzinmotoros permetezőt, vízszivattyút és 50 palack bort tulajdonított el.

A gyanúsított bűnlajstroma egy autólopási kísérlettel zárult. Tavaly december 7-én kora délután egy tompai ház elől megpróbált elvinni egy Opelt. A könnyelmű tulajdonos a járműben hagyta az indítókulcsot, így az elkövetőnek egyszerű dolga lett volna, ám tolatás közben belehajtott az árokba. Mivel a tolvaj az autóval nem tudott tovább közlekedni, azt hátrahagyva elmenekült a helyszínről. Azonban nem üres kézzel távozott, mert kiszerelte a kocsiból a zenelejátszót.

A férfit a nyomozók ötrendbeli lopással és jármű önkényes elvétele bűntettével gyanúsítják. Társát, aki csak a betörésben vett részt, a rendőrök lopás bűntett miatt hallgatták ki. A szabadlábon védekező gyanúsítottak beismerő vallomást tettek. Ügyükben a nyomozók a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték, és az iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségre.

Fotó: police.hu