Átélték Sartin a vihart, jól vannak a halasiak (frissítve és galéria)
Sziréna

Átélték Sartin a vihart, jól vannak a halasiak (frissítve és galéria)

Közel száz sérültet, 6 halott személyt, köztük gyermek áldozatot követelt Görögországban a csütörtök virradóra lecsapott, heves széllökésekkel kísért vihar. A Halkidiki-félszigetet érintő természeti csapás térségében sok magyar, köztük halasi turisták is nyaralnak. A helyszíni képeket és információkat küldő, családjával ott nyaraló Jáger Levente kollégánk azt közölte, hogy jól vannak és nem tud magyar vagy halasi áldozatokról. Közben újabb beszámolót és drámai helyszíni képeket kaptunk munkatársunktól.

Óriási vihar csapott le szerdáról-csütörtök virradóra Görögországban, a Halkidiki-félsziget térségében. A viharok szerdán este vonultak végig az ország északi részén található kedvelt üdülőtérségen és óriási pusztítást végeztek. A különböző hírügynökségek az ítéletidő következményeként hat halottról és rengeteg sérültről, jelentős anyagi kárról számoltak be. Sok magyar állampolgár és halasi turisták is a térségben töltik nyári szabadságukat.

Kollégánk szálláshelyének redőnyét szitává lyuggatta a jégeső

A Halasmédia Sziréna rovatának vezető újságírója, Jáger Levente a viharral érintett területen, Sartin tölti családjával szabadságát és rövid üzenettel számolt be a katasztrófáról. Munkatársunk tájékoztatója így hangzott. „Az éjszaka volt egy hatalmas vihar Sartin. A parti bár eltűnt (címképen), a redőnyünket szitává lyuggatták a hatalmas jéggolyók. Éjjel fél egyig hordtuk a folyosókról a vizet a házigazda tulajdonossal, meg az itt nyaraló a halasiakkal. Mindenki jól van. Kemény volt, áram nincs.”

Vihar okozta sérülések, betört szélvédő

Jáger Levente újabb információkkal szolgált az éjszakai viharról és a keletkezett kárról. "Azt mondják az itt élők, hogy nem volt ilyen szörnyű ítéletidő 100 éve a környékben. A part menti bárok romokban, maradványaik szanaszét, darabokra hullva hevernek. Letépett tetők, több száz megrongált autó fémjelzi a természeti katasztrófa erejét. Sokan elindultak haza.

A nyaralók döbbenten szemlélik az ítéletidő következményeit

A görögök igyekeznek kijavítani a hibákat, az áramot aggregátorokkal biztosítják. Rengeteg a kidőlt fa. A halasiak jól vannak. Több mint 5000 villámlást regisztráltak a térségben, 130-150 km/h széllel jött a vihar jégesővel. Ilyen az élet, ha a családok jól vannak, más nem számít - mondta a házigazdánk. Az autónk szerencsésen megúszta a vihart, mert egy domboldal megvédte. A redőnyünk két emelet magasan használhatatlanná tört a jégtől. Mindenki pánikolt abban a körülbelül 30 perces rettenetben, amíg a neheze tartott. Mi maradunk, de ez a nyaralás, már nem az a nyaralás" - zárta munkatársunk mondandóját.

Képek: Jáger Levente