Az unokázós csalókra is figyelmeztettek a halasi piacon
Sziréna

Az unokázós csalókra is figyelmeztettek a halasi piacon

Több nyugdíjast is figyelmeztettek a rendőrök a halasi piacon szerdán délelőtt, ugyanis nyitva volt a táskájuk. Ez csak egy olyan veszélyforrás, amelyre ezzel a kitelepüléssel igyekeztek felhívni a figyelmet. Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója szerint megjelentek a térségünkben is az úgynevezett unokázós csalók.

A Police Café legújabb kiskunhalasi helyszíni ezúttal a helyi piac volt szerdán délelőtt. A cél az idősebb korosztály tájékoztatása volt és így kívánták felhívni a nyugdíjasok figyelmét egy finom kávé mellett a rájuk leselkedő veszélyekre. Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója elmondta: ilyenkor nyáron hajlamosabb mindenki az óvatlanságra. A nyitva hagyott ajtók és ablakok szinte vonzzák a tolvajokat. A mai piacon is tapasztalható volt, hogy többen nem cipzározták be a táskájukat, erre is figyelmeztették őket a rendőrök. 

Farkasné Wodring Zsuzsanna azt is hozzátette: a térségünkben is megjelentek az unokázós csalók, akik telefonon próbálnak pénzt kicsalni idős emberektől. A közelmúltban hét esetből hatszor nem járt sikerrel a próbálkozó, egy alkalommal viszont 900 ezer forintos kára keletkezett a nyugdíjasnak. További részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.