Balotai állatkínzó: az ügyész letöltendő börtöntbüntetést indítványozott
Sziréna

Balotai állatkínzó: az ügyész letöltendő börtöntbüntetést indítványozott

Közel három kilométeren át vonszolta autójával saját kutyáját egy balotaszállási nő, az állat elpusztult. Az ügyészség most emelt vádat az asszony ellen, az ügyész azt indítványozta, hogy letöltendő börtönbüntetés legyen a büntetése.

A Kiskőrösi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt vádat emelt egy 68 éves balotaszállási nő ellen, aki augusztus 5-én reggel a korábban elkóborolt kutyáját egy bálamadzaggal az autójához kötve akarta hazavontatni, de az állat az autóval nem tudott lépést tartani és a vontatás miatt kínok között elpusztult- olvasható a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség közleményében. Kiderült, hogy a komondor egy korábbi vihar miatt, félelmében menekült el a tanyából. Mikor két nappal később a nő megtalálta, egy bálamadzaggal az autója vonóhorgához kötötte és közel 30 kilométeres sebességgel vonszolta a szerencsétlen jószágot. Majdnem három kilométer megtétele után egy férfi kérte számon a sofőrt. Ekkor már késő volt, a kutya elpusztult. 

A szabadlábon védekező vádlottat a járási ügyészség állatkínzás bűntettével vádolja, amit a törvény 3 évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a az asszonnyal szemben.

Fotó: facebook.com