Bejelzett a kórházi tűzjelző (galéria)
Sziréna

Bejelzett a kórházi tűzjelző (galéria)

Több tűzoltóautó fékezett szerdán kora délután a halasi Semmelweis kórház előtt. Mindenki azt feltételezte, hogy gyakorlat van, közben éles helyzetről volt szó. Riasztott a tűzjelző a második emeletről, jelenleg az álmennyezetet bontják meg és hőkamerával vizsgálták át a területet.

14:42 Füstnek, égésnek nincs nyoma

Úgy tűnik, téves volt a riasztás. Tüzetesen, hőkamerával átvizsgálták a kérdéses területet a tűzoltók, de nem találtak füstre, vagy tűzre utaló nyomokat. Orbán Balázs alezredes, Kiskunhalas tűzoltóparancsnoka érdeklődésünkre elmondta, hogy az egységek visszatértek állomáshelyükre. Különleges intézkedésre nem volt szükség, a betegellátás sem volt veszélyben. 

13:05 Riasztás

Egyelőre nem tudni, hogy miért riasztott a kiskunhalasi Semmelweis Kórház tűzjelzője. Az ilyenkor szokásos protokoll szerint a legmagasabb szintű riasztást rendelték el, ez azt jelenti, hogy az ötös fokozat miatt a megye többi részéről is útnak indultak a tűzoltóautók. Az első kiérkező halasi egységek visszajeleztek, hogy nincs ok a nagyobb készültségre, ezért a többieket visszafordították. Összesen három kiskunhalasi és egy-egy kiskunmajsai, kiskőrösi tűzoltójármű volt a helyszínen. Megtudtuk, hogy volt, aki égett szagot érzett, ám ennek forrását nem találták eddig. A második emeleten megbontották az álmennyezetet is, hőmakerával vizsgálják át a területet. Tűznek nincs nyoma.