Börtönbe megy a tompai távcsőtolvaj
Sziréna

Börtönbe megy a tompai távcsőtolvaj

Mint arról korábban beszámoltunk, egy tompai férfi értékes vadászati eszközöket és szerszámgépeket lopott 6,2 millió forint értékben. A Kecskeméti Törvényszék sajtóreferensétől kapott tájékoztatás szerint a tolvaj ügyében máris jogerős ítéletet hozott a Kiskunhalasi Járásbíróság. 

A Kiskunhalasi Járásbíróság gyorsított eljárásban, bíróság elé állítás keretében, 8 hónap börtönre és 1 év közügyektől eltiltásra ítélt egy 35 éves tompai férfit, aki kifosztott egy garázst- olvasható a Kecskeméti Törvényszék sajtóközleményében. 

Arról annak idején honlapunk is beszámolt, hogy augusztus 13-án, egy akkor még ismeretlen személy bemászott egy tompai ház udvarára. A  zárt garázsajtót a benne levő kulccsal kinyitotta és 6,2 millió forint értékű  vadászati eszközöket és szerszámokat lopott el. Ezeket megpróbálta értékesíteni, azonban a vevő értesítette a sértettet, így derült fény az elkövető kilétére. A vádlott az optikai cikkeket gondosan becsomagolva elásta, a rejtekhelyet pedig maga mutatta meg a nyomozóknak.

A lopással okozott kár megtérült. A bíróság a tompai férfit lopás bűntettében ítélte el, egyúttal elrendelte egy korábbi ügyben kiszabott 6 hónap fogházbüntetés végrehajtását is. Az ítélet jogerős.